İnternetten Alınan iPhone 6s'in Çalıntı Çıkması

Telefon alım-satım yaparken adamın nüfus cüzdanı fotokopisinin üzerine çarpı işareti koyarak ve sadece "şu işlem için kullanılabilir" diye yazarak, kendi rızamla şu fiyattan teslim ettim yazısı ve imzası ile birlikte alım-satımı yapılmalıdır.
Aksi taktirde adam telefonum çalındı diyebilir, telefon bozuk çıkabilir, vs... ve hiçbir işlem yapamaz ve yaptıramazsınız. En azından bankadan havaale aracılığıyla açıklama kısmına telefonun marka modeli ile satın aldım şeklinde yazı yazmanız gerekmektedir kanıt olması için.
Geçmiş olsun bu arada.
 
Haklısınız fakat cihazı ben çalsam niye polise gitmek isteyeyim ki? Sizce adalet bunu da göz ardı eder mi?
O kadar detaylı bilgim yok. Siz gidip de durumu anlatırsanız nasıl bir tepki verirler bilemiyorum. Ama o halde "yakalanırsanız" durum sıkıntılı olur. Gidip durumu belirtmek en mantıklısı.
 
Merhabalar biraz hortlatmak gibi olacak lakin,

Bir gelişme var mıdır?
Hortlatmak gibi olmasın bir gelişme yok :) yeni çıkan apfs+ dosya sistemini transmac üzerinden modifiye edemediğim için icloud dosyalarını silemiyorum. İyi kriptolanmış ve mda5 şifrelerini değiştiremediğim içinde downgrade bile yapamıyorum. Arkadaşlar birde siz siz olun asla bir amerikan veya ingiliz şirketlerinden ticaret yapmayın. Çok sahtekarlar sitede para iade garantisi diyorlar herhangi bir iade şartları sözleşmesi bile onaylatmadan paranıza el koyuyorlar hakkımı helal etmiyorum. Çalıntı olduğunu bilsem zaten açtırmayacaktım.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı