İnternetten alınan örnek resimleri satışta kullanmak yasal mı?

quarest

Megapat
Diyelim ki internetten birkaç örnek resim aldım başkalarının çekip herkese açık olarak paylaştığı, bunları Sahibinden üzerinde ilan açarken kullanmam yasal mı? Bu şekilde yapan çok var ama yine de konu açmak istedim. Örnek site: Yeggi, Thingiverse, Cults3D vs.

Diyelim ki internetten birkaç örnek resim aldım başkalarının çekip herkese açık olarak paylaştığı, bunları Sahibinden üzerinde ilan açarken kullanmam yasal mı? Bu şekilde yapan çok var ama yine de konu açmak istedim. Örnek site: Yeggi, Thingiverse, Cults3D vs.
Bazı resimlerin telif hakkı alınmış oluyor alınmadıysa veya aldıysa ama kullanıma izin veriyorsa birşey olmaz.

Hocam eğer telifsiz ise koymanızda bir sakınca yok,ama eğer telif hakkı mevcut ise koyamazsınız.

Hocam bu çok riskli bir durum aslında. Paylaşılan her görsel kullanılabilir değil. Örneğin Google Görsellerde bile uyarı veriliyor bu konuda. Bizim ülkemizde işgüzar olmayan kimsenin bunu takacağını sanmıyorum ama tabi siz bilirsiniz yine de.
En iyisi eşsiz görseller kullanmak, yapay zekalara resimler yaptırıp onları kullanmanız daha güvenli olmaz mı?

Bu resimler genelde tasarımı verilen ürünün yapılmış hali yani tamamen kişisel, Technopat'da satılan 3D baskı modellerinin fotoğrafı gibi düşünün kişisel satış yapan biri telif hakkı alır mı bilmiyorum ama yine de kolayca öğrenmenin bir yolu var mı ve diyelim aldım ben bu resmi, kullandım telif yersem ne olur?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı