İnternetten Bilgisayar Alınır mı?

EGZODYA

Kilopat
Sizce riskli mi?
Alıp pişman olan var mı?
Herhangi bir sıkıntı çıkarsa çözümde muhtemelem büyük sıkıntı çekilir gibi tahmin ediyorum.

Tavsiye ettiğiniz site var mı?
Normalde Vatan Bilgisayar'dan alıyorum ama son zamanlarda hep fiyatlar çok yüksek hem de çeşit sıkıntısı var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru satıcıdan alırsanız sorun olmaz. Satış sonrası desteği iyi olan, paketlemeyi iyi yapan yerlerden alışveriş yapın. Bolca fiyat ve müşteri memnuniyeti araştırması yapın. Haklarınız olduğunu unutmayın. "Ürünüm yolda çalındı veya kırık geldi aman şimdi ne yapacağım" diye bir durum yok. Sorununuzu önce aldığınız yere bildireceksiniz, ilgilenmiyorlar mı? Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapıp hakkınızı arayacaksınız. Bu mağazadan aldığınız zaman da başınıza gelebilecek bir olay. İnternet'ten o kadar ürün aldım şimdiye kadar buna benzer bir sorun yaşamadım.

Alınır. Aldığınızda 14 gün içinde koşulsuz şartsız iade hakkınız var. Alışveriş yaparken bilinen yerleri tercih etmek ve ürünü ve özelliklerini iyi incelemek gerekli. Gidip mağazadan alındığında üründe sorun çıkma olasılığı ne kadarsa internet üzerinden de aynı şekilde. Teknolojik aletlerde herhangi bir kutudaki ürün sorunlu çıkabilir. Olası bir sorunda araştırıp çözebilirsiniz, iade edebilirsiniz, değişim talep edebilir veya servise yönelebilirsiniz.

Aslında bunun interneti, Vatan Bilgisayar'ı, osu, busu yok. Vatan Bilgisayar'da ot kafalı herifin biri, kuzenime alacağımız bilgisayarı "sıfır, kutusunda" diye tanımlayıp, hem bozuk, hem de teşhirden ürünü vermişti. Tabi sonrasında servise verildi, değişim sağlandı. Ama demek istediğim basit, Vatan Bilgisayar'da da yapıldı, internette de yapılabilir, TeknoSA'da da. Sonuçta mağazada herif gidip depodan alıp getirmişti. Muhtemelen depoda hemen kutusuna koydu, ince süngeri geçirdi ve önümüzde ilk defa açıyor gibi yaptı. Alınmasına alınır, eğer bir sorun çıkarsa, satıcı bu sorunu çözmeye yanaşmazsa, N11'den aldıysan N11, başka bir siteden aldıysan, o sitenin destek ekibiyle birkaç dakikanı ayırıp görüşme yaparsın, sonunda durum lehine biter, doğal olarak. O yüzden korkmana gerek yok. Ben yine de elektronik olsa da, olmasa da, kargo geldiğinde ilk açılışı kamera eşliğinde yapıyorum ki elimde bir kanıt olsun. Eksik yollanmışsa kanıtı olsun, dolandırıcı damgası yemeyeyim, çizik ya da kırık varsa kanıt olsun ki değişim ya da para iadesi işini sağlamlaştırayım.

Güvenilir sitelerden veya satıcılardan alabilirsin tabii. Yeterki bilgili biri ol. Yani bilgisayardan anlıyorsan zaten seni kazıklayamaz kimse;)
Güzel yere değindin. Yani gidip OsmanlıPC'den ya da ErgenegonBilgisayar (rastgele isimler) gibi yerlerden değil de, N11, Gittigidiyor gibi platformlardaki, puanı yüksek satıcılardan almanzı gerekir. Yorumlarını da mümkünse okuyun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı