İnternetten C# ve C++ öğrenilebilir mi?

Öğrenme şekline bağlı.

Ben daha çok yazılı şeylerden öğrenirim mesela. Kimisi de görsel şeylerle anlar. Kitap elinizin altında kullanmayacak olsanız bile bulunsun derim.

Bu arada ikisi de C harfi ile başlamasına karşın C# ile C++ ikisi de bambaşka dillerdir. Aklında bulunsun.

Öğrenme şekline bağlı.

Ben daha çok yazılı şeylerden öğrenirim mesela. Kimisi de görsel şeylerle anlar. Kitap elinizin altında kullanmayacak olsanız bile bulunsun derim.

Bu arada ikisi de C harfi ile başlamasına karşın C# ile C++ ikisi de bambaşka dillerdir. Aklında bulunsun.
Çok haklısınız mesela ben yazarak anladığım için Python'da öğrenmem gereken her şeyi bir deftere yazıyorum. Çok da güzel aklımda kalıyor eğer unutursam da açıp defterden okuyorum.

Çok haklısınız mesela ben yazarak anladığım için Python'da öğrenmem gereken her şeyi bir deftere yazıyorum. Çok da güzel aklımda kalıyor eğer unutursam da açıp defterden okuyorum.

Bir bilgisayar mühendisi olarak tavsiyem ezberlemeyin. Deftere yazmaya da gerek yok, iyi bir yazılımcı iyi google kullanabilen bir yazılımcıdır :)

Eğer İngilizce'niz iyi değilse İngilizce'yi de bir yandan geliştirin. Çünkü herhangi bir yazılım dilinde eğer iyi bir şekilde İngilizce ifade edebilirseniz kendinizi, internette sınırsız kaynak ve sınırsız yardım olanağı var.

Mesela stackoverflow.com sayesinde 10 sene önce sora sora bitirme tezimi tamamlamıştım.

Bir bilgisayar mühendisi olarak tavsiyem ezberlemeyin. Deftere yazmaya da gerek yok, iyi bir yazılımcı iyi google kullanabilen bir yazılımcıdır :)

Kesinlikle katılıyorum. Hemen olacak birşey değil; ama neyi nerede aramanız gerektigini öğrenmeniz gerekiyor. Bir frameworkun spesifik bir sorununu ilgili repo issue'larinda bulabileceginiz gibi genel olarak aldiginiz sorunlari stackoverflow'dan bulacaksiniz.

Öğrenme değişken bir şey olsada bence tek etkili yöntem var. Elinizi kirletin. Bir sorun bulun ve o sorunu çözün. Bu sorun inanilmaz basit birsey olabilir. Ama sizin sorununuz olsun. Akliniza gelen birseyi çözün. Bunu araştırın ve yapmaya çalısın. Baskalarin sorunlarindan ogreneceginiz seylerden en az 10 kat daha etkili olacaktir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı