İnternetten kişi engellemek

Makaleler
1
Daha fazla  
Bir kişiyi internet bağlantısını keseceğim, fakat şifreyi bildiğinde istediği zaman girebilecek tekrar. Yani sadece bir kerelik kesmiş olacağım. Bunu nasıl yaparım? 192.168.1.1'den biraz aradım, kuralı silmek istiyor musunuz deyince bozarım diye ellemedim.

MAC adresini nasıl bulacağım? Yani kendimi engellersem sıkıntı büyük.
Arayüzde cihazların isimleri oluyor. Bazen anlamlı, bazen anlamsız. Özellikle telefon isimleri "....'s iPhone" gibi göründüğü için kolay, bilgisayarların adını ise "Bilgisayarım" kısmına sağ tıklayıp özelliklere girdiğinizde görebilirsiniz.

Tek seferlik bağlantısını kesip bağlanmak isteyince tekrar bağlansın diye bir şey yapmanız mümkün değil. Siz bağlantısını kesseniz de, cihaz otomatik olarak istek gönderip kendisi tekrar bağlanacak zaten. Ki hiçbir modemde de bağlantısını kesme diye bir ayarın olduğunu düşünmüyorum.

Tek seferlik bağlantısını kesip bağlanmak isteyince tekrar bağlansın diye bir şey yapmanız mümkün değil. Siz bağlantısını kesseniz de, cihaz otomatik olarak istek gönderip kendisi tekrar bağlanacak zaten. Ki hiçbir modemde de bağlantısını kesme diye bir ayarın olduğunu düşünmüyorum.
MAC adresini engellediğinizde, cihazın bağlantısı kesilir, tekrar bağlanmaya çalıştığında "Kablosuz ağa bağlanamadı" hatası alır kişi engelleme kaldırılana kadar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı