İnternetten ürün satma

3lackbess

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
Merhaba, şehir dışından bir e-ticaret sitesi üzerinden ilana koyduğum bir akıllı telefonu almak isteyen ve yabancı olduğunu söyleyen bir şahıs var. Bu şahıs benden; e-mail adresimi, isim-soyisim ve iban numaramı istiyor. Bunun karşılığında ürünü kendisine kargo vasıtasıyla göndermemi istiyor. Sizce herhangi bir sorun ile karşılaşma veya bir sahtekarlığa buluşma durumum var mıdır? Şüphelenmemin sebebi alıcı arkadaş hiçbir güven ile ilgili şey konuşmadan yukarıda belirttiğim bilgileri istedi ve ürünü direk satın almak istediğini söyledi. Hiçbir bilgi sahibi olmadan bu kadar güvenmesi bana şüpheli geldi. Ayrıca sattığım ürünün bedeli de 3100TL olduğu için ucuz bir ürün de değil.

Ne yapmamı önerirsiniz? Sizce güvenmeli miyim veya ne gibi bir yol izlemeliyim? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum, teşekkürler.

Sizin yazdıklarınızı okuyunca bu video aklıma geldi bir izleyin derim. Yabancıdan kastınız başka bir ülkede yaşayan biriyse hiç uğraşmayın derim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Geçenlerde böyle bir olayla karşılaşmıştım. Kendilerini asker diye falan tanıtıyorlar. E-mail hesabına da sahte banka maili falan yolluyor. Hiç bulaşma bence. Alttaki videoyu izleyebilirsin bu konu ile ilgili.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hayır, Adana'da yaşana biri olduğunu söylüyor. Telefon numarasına baktığım zaman ABD numarası ve fotoğrafı da genç bir askeri kıyafet giymiş kadın fotoğrafı var. Bu yüzden güvenemedim yani açıkçası. Sanırım Adana İncirlik'te görev yapıyor :D
Get açın rahat olun.
GET teklif ettim ancak ben anlamıyorum böyle şeylerden dedi.

Hayır, Adana'da yaşana biri olduğunu söylüyor. Telefon numarasına baktığım zaman ABD numarası ve fotoğrafı da genç bir askeri kıyafet giymiş kadın fotoğrafı var. Bu yüzden güvenemedim yani açıkçası. Sanırım Adana Incirlik'te görev yapıyor :D.

Tamam büyük ihtimal dolandırıcı direk engelleyin geçin çünkü attığım videoda da alıcı olan şahıs Adana'da yaşayan bir Amerikalı askerim diye bahsediyor kendinden.

Şüpheli midir bilemem ama ben de arkadaşımın bir ürününü satmıştım. Alan kişi direk parayı aktarmıştı arkadaşım da kargoyu yollamıştı. Ama tabi onunla biraz iletişim kurduktan sonra yolladı. Açıkçası ben de şaşırmıştım. Meblağ yeterince yüksekti. Hatta nasıl güveniyorsunuz falan demiştim :)

Sonuçta e-mail, isim soyisim ve iban gibi bilgiler ile nasıl bir dolandırma yapabilir ki?

Bazılarının çok umurunda olmuyor. Belki yabancı olmasının da bakış açısından daha rahattır. Bilemiyorum.

IBAN'a para yolladıktan sonra nasıl bir sıkıntı olabilir?

Arkadaşlar yaşadığım olay neredeyse birebir aynı. %100 ihtimalle bu arkadaş da dolandırıcı. İyi ki açmışım bu konuyu, daha olayın en başında duruma uyandım sayenizde. Zaten çok şüpheliydim, videoyu gönderen arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim. İyi ki varsınız Technopat ailesi, sizleri seviyorum. 🥰 😁
1602702565927.png

Bu arada bu foto dolandırıcı arkadaşın fotoğrafı, benzer bir mesaj alan olursa diye paylaşıyorum. Ayrıca telefon numarası: +1 (203) 807-8554 şikayet ediliyor mu bilmiyorum ama şikayet edebilirseniz en azından bir dolandırıcı azalmış olur belki. Ben direk şikayet ettim, yardımcı olan arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim. İyi forumlar..

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı