INTERRUPT_EXCEPTION_NOT_HANDLED mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

hawksparrow

Hectopat
Katılım
24 Temmuz 2018
Mesajlar
8
Herhangi bir oyun açtığımda 2 dakika geçmeden, mavi ekranla birlikte bu hatayı alıyorum. Sonra kendi kendine yeniden başlatıyor, fakat ekran gelmiyor. Birkaç saat bekledikten sonra açtığımda ekran geliyor sıkıntısız kullanabiliyorum. Fakat yine bir oyun açtığımda tekrar mavi ekran alıyorum. Her mavi ekran hatasının aynı kodla geldiğinden emin değilim, kodlar değişiyor olabilir. Son yaptığımda bu hata kodu gelmişti. Ekran kartından kaynaklı olduğunu düşünüp, ekran kartını DDU ile silip tekrar kurdum, fakat bir değişiklik olmadı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Minidump dosyasını bağlantıda paylaştım.

minidump

Sistem özelliklerim;
Intel Core i7-6700HQ
NVIDIA GeForce GTX 950M.
Ayrıca onboard şekilde Intel HD Graphics 530 var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mavi ekran tam anlamıyla düzgün oluşmamış. Yeni dökümleri paylaşın.

Bu konuyu açtıktan sonra Intel Graphics driverlarımın güncel olmadığını fark ettim ve güncellerken tekrar bir mavi ekran aldım aynı hata koduyla, ama mavi ekran hala gitmedi öyle takıldı kaldı, geceden beri mavi ekranda. Daha kötü sonuç olabilir diye zorla kapatma da yapmadım. Zorla kapatırsam dökümler düzgün oluşur mu? Ayrıca dediğim gibi mavi ekrandan sonra hiç kendi kendine başlayamadı laptopum. Ekran gelmediği için her seferinde fişi çekip birkaç saat bekleyip açıyordum. Yoksa dediğim gibi ekran gelmiyor, bilgisayar açılıyor fakat ekrandan görüntü alamıyorum. Her seferinde fişi çekmemden dolayı olabilir mi dökümdeki sıkıntı.
Mavi ekran tam anlamıyla düzgün oluşmamış. Yeni dökümleri paylaşın.
minidump tekrar aldım. Umarım bunda bi sorun yoktur.
 
Son düzenleme:
Maalesef bunda da sorun var.

Başlangıç ve kurtarma ayarlarını aşağıdaki gibi yapın. Kendi kendine restart atsın, siz atınca bozuluyor dökümler.
dökümayar.PNG
 
Maalesef bunda da sorun var.

Başlangıç ve kurtarma ayarlarını aşağıdaki gibi yapın. Kendi kendine restart atsın, siz atınca bozuluyor dökümler.
Eki Görüntüle 958733
zaten öyle gösterdiğin gibi. Ama dediğim gibi mavi ekrandan sonra kendi kendine restart attıktan sonra, pc açılıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor , siyah ekran kalıyor. Kapatıp tekrar hemen açarsam dahi gelmiyor ekrana görüntü. En azından 1 saat kapalı durduktan sonra açmam gerekiyor. Bu yüzden kendi kendine restart attıktan hemen sonra hata dosyasını alamıyorum.

En son tekrar olduğunda üç dosya birden oluştu. Hata kodu da değişti. KMODE-EXCEPTION-NOT-HANDLED gibi bir şey oldu. O dosyaları attım belki onlar bozuk değildir.
minidump
 
Son dosyaya baktım. Rehber: Eksik ve bozuk SYS dosyalarını onarmak uygula. Virüs taraması yap Kaspersky ile. MSI afterbuner kaldır. Ağ sürücülerini güncelle.
Yapmaya çalışırken hep mavi ekran veriyor. Kodlar hep değişik. Mavi ekranda bir saniye durup restart atıyor. Normalde sadece oyun oynarken alırdım hatayı, şimdi her zaman alıyorum. Son çare format atacağım artık. Önerin için sağol ama yapamıyorum söylediklerini
 

Yeni konular

Geri
Yukarı