Interstellar filmi kaç yıla gerçek olur?

668214

Hectopat
Interstellar filminde dünyadaki kaynakların az kalması ve yeni bir gezegene taşınmak konusu kaç yıla gerçek olur?

Interstellar filminde dünyadaki kaynakların az kalması ve yeni bir gezegene taşınmak konusu kaç yıla gerçek olur?
Yakın zamanda mümkün değil bir maddenin ulaşabileceği en yüksek hız ışık hızı ve bu hızda bile uzay seyahatlerine insan ömrü yetmiyor çoğu noktada. Güneş sisteminde kolonize edebileceğimiz bazı gezegen ve uydular var ancak bunlar yakın gelecek için çok maliyetli. Ayrıca solucan deliği teoremi de tam olarak teoride kaldı şu an gerçekte böyle yapılar olup olmadığını bilmiyoruz.

Kara deliklerin aksine ak delik gibi şeyler de fiziğe tam olarak uymuyor. Ayrıca galaksiler birbirinden uzaklaşıyor ve çok çok uzak zaman sonunda öyle bir uzaklığa ulaşacaklar ki galaksilerin varlığından bile haberi olmayabilir çok uzaktaki medeniyetlerin.

En yakın kara delikte güneş sistemimize 14 ışık yılı uzaklıktaydı diye hatırlıyorum.

Film bildiğim kadarı ile 2047 veya 2067 de geçiyordu gerçek hayatta 2040 veya 2060'lı yıllarda dünyada belli kaynaklar illa biter yanlış hatırlamıyorsam petrol bitecek deniliyordu bitse bile bence belli alternatifleri çıkar bence. Filmdeki gibi karadeliğe gitme mevzusu şu anda ve gelecekte imkansız bence filmdeki gibi solucan delikleri cidden varsa orası ayrı ama onları da bulmak mesele benim şu an en çok merak ettiğim son günlerde sıkça konuşulan Europa. Galiba 2026 gibi oradan araştırmalar bize ulaşacakmış yaşanabilir mi gibi vs onu çok merak ediyorum.

Artan nüfus, çevre kirliliği, iklim değişiklikleri vs çok uzak olmayan bir gelecek.. benim tahminim 50-100 yıl.. çocuklarımız değil de torunlarımız iyi sövecek arkamızdan..
benim doğduğum yer (barak ovası / gaziantep) sadece 50 yılda bozkır ikliminden çöl iklimine döndü.. gerisini siz düşünün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı