[IOBluetoothHCIController][start] -- completed hatası

frknzdmr

Hectopat
Gigabyte Z77 DS3H v1.0 anakart firmware 9
3770K Intel
HD4000 ekran kartı

iAtkos ml3u yükledim fakat yükleme sonrası kuruluma geçemiyorum Apple logosunda takılıp kalıyor. Verbose mode da başlattım.

[IOBluetoothHCIController][start] -- completed hatası

Hatayı aldım yardımcı olabilirseniz sevinirim. Donanımı tonymacosx86 2013'e uygun toplamama rağmen bu hatayı alıyorum
BIOS ayarlarımdan eminim. Yabancı forumdakilerle aynısını yaptım Mountain Lion'u 10.8.0 da hata almamıştım. Acaba Unibeastle orjinal ml alsam kursam fark eder mi yoksa ekran kartı mı almam gerekir?

Bir de yabancı forumlarda DS3H anakart F9'larda Vd -t disabled diyor ama bende öyle bir şey yok BIOS'ta.

Şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum kasaya takılı olan bi hdmi 1.4 kablo bir güç kablosu bir de microsoft kablosuz klavye ve mouse için usb vericisi. Yani sence usb vericiden olabilir mi diyorsun? Kablolu klavyede de aynı sonuç.
VGA üzerinden başka monitörde denedim simdi de "sound assertion in applehdacodecgeneric at line 360" da kaldı.

Benim bluetooth dediğim veri alışverişi yapmak için kullandığım bir şeydi.

Senin klavye & mouse sanırım bluetooth teknolojisi kullanıyor ve sorunun kaynağı olabilir neden olmasın...

Yine de deneyimli insanlardan cevap bekle istersen. Ben 2 gündür bu maceranın içindeyim ve çok derinlemesine bilgi sahibi değilim.

Ama cevap gelene kadar eski klavye mouse'un varsa kablolu olan onlarla bir deneme yap bakalım, denemekte fayda var...

Denedim ya maalesef...Boşu boşuna aldık yahu bide o kadar uyumlu parça topladım.

Graphicsenabler=no yaptım, şimdi de ALXEthernet : Ethernet adress 90:2b:34:34:89:62 diye bi hata verdi.

IOBluetoothHCIController genelde ekran kartı ile ilgili bir sorun olduğunda çıkar. Buetooth ile bir ilgisi yoktur çoğunlukla. ML3U ile uğraşmayın. Benzer bir sisteme kurulum nasıl yapılmış bakın:

GA-Z77-DS3HIntel® Z77 ChipsetSystem Konfigürasyonu:
  • CPU: Intel Core [email protected]
  • GPU: dahili, NVidia ( eVga) GeForce GT 640 2GB
  • RAM: Corsair Vengeance 1x8GB 1600MHz
  • HDD: Western Digital Black 1TB (WDC WD1002FAEX-00Y9A0)
  • SSD: Samsung 840 Series, 120 GB
Bileşen Durumu:

• USB3 Kext yükleyince çalışıyor
  • Ses için Realtek Kext'leri gerekebilir.
  • TRIM desteği için Multibeast'ten seçmek gerek
  • WiFi çalışıyor
  • GPU sadece GraphicsEnabler=No ile çalışıyor
Notes:

• Sistem DSDT olmada UEFI BIOS ile çalışmakta
Yükleme Yöntemi:
  • OS X Installer dosyasını App Store'dan satın alıp Pandora Box ile de USB'yi hazırlayın
  • GraphicsEnabler=No ve dart=0 komutları ile boot edip kuruluma geçin
  • OS X'e boot edin ( GraphicsEnabler=No dart=0 yine gerekli)
  • Ses için gerekli Kext'leri yükleyin (gerek olmayabilir de)
  • Chameleon Wizard çalıştırın. "org.Chameleon.boot.plist" kısmına gidin ve "dart=0" seçeneğini işaretleyin, "GraphicsEnabler=Yes" işaretini kaldırın.

Şunu yapacaksınız
Kod:
 boot: -s
ve karşınıza yazılar inmeye başlayacak #root olarak durduğu zaman aradaki boşluklara ve küçük büyük harfe dikkat ederek
Kod:
 /sbin/fsck –fy entere bas
/sbin/mount –uw /entere bas
rm –rf /System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphics.kext entere bas
rm –rf /System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsFB.kext  entere bas
rm –rf /System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsGA.plugin  entere bas
rm –rf /System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsGLDriver.bundle entere bas
rm –rf /System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsVADriver.bundle entere bas
reboot   entere bas
Bunu yapmadığınız takdirde hiçbir şekilde masaüstünü göremezsiniz.... Not: entere basmadığınız takdirde işlem yapmaz.

IOBluetoothHCIController genelde ekran kartı ile ilgili bir sorun olduğunda çıkar. Buetooth ile bir ilgisi yoktur çoğunlukla. ML3U ile uğraşmayın. Benzer bir sisteme kurulum nasıl yapılmış bakın:

GA-Z77-DS3HIntel® Z77 ChipsetSystem Konfigürasyonu:
  • CPU: Intel Core [email protected]
  • GPU: dahili, NVidia ( eVga) GeForce GT 640 2GB
  • RAM: Corsair Vengeance 1x8GB 1600MHz
  • HDD: Western Digital Black 1TB (WDC WD1002FAEX-00Y9A0)
  • SSD: Samsung 840 Series, 120 GB
Bileşen Durumu:

• USB3 Kext yükleyince çalışıyor
  • Ses için Realtek Kext'leri gerekebilir.
  • TRIM desteği için Multibeast'ten seçmek gerek
  • WiFi çalışıyor
  • GPU sadece GraphicsEnabler=No ile çalışıyor
Notes:

• Sistem DSDT olmada UEFI BIOS ile çalışmakta
Yükleme Yöntemi:
  • OS X Installer dosyasını App Store'dan satın alıp Pandora Box ile de USB'yi hazırlayın
  • GraphicsEnabler=No ve dart=0 komutları ile boot edip kuruluma geçin
  • OS X'e boot edin ( GraphicsEnabler=No dart=0 yine gerekli)
  • Ses için gerekli Kext'leri yükleyin (gerek olmayabilir de)
  • Chameleon Wizard çalıştırın. "org.Chameleon.boot.plist" kısmına gidin ve "dart=0" seçeneğini işaretleyin, "GraphicsEnabler=Yes" işaretini kaldırın.

Abi bence sorun hd4000 de yabancı forumlara da baktım ekran kartıyla ilgili diolar. Senin önerdiğin sistemde 640 kart var o yüzden takılmıyor olabilir mi?
talatimac abim öncelikle sana da teşekkürlerimi borç bilerek bu bilgiye nasıl ulaştığını öğrenmek isterim ve bu komutlar tap olarak napıyor bunu da söylersen sevinirim.:)

Benim başıma da aynısı geldi aynı yöntemle açtım, geceler boyu internette gezindim sorun appleintelhda.kextleri imiş.. :)
Yolların kuralı, macos un kralısın be şef:)
Peki bi soru daha eve gidince deneyeceğim söz.
Sorum:)
orjinal almayıp (yemin ederim alacam söz veriyorum recep şef:) kurulan macoslarla orjinal alıp kurulanlar arsında bir fark oluyor mu? Orjinalin bana artısı olacak mı?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı