iOS 15.4 Beta ile Face ID Maske ile Kullanılabilecek

  • Konuyu başlatan Tim
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 493
iOS 15.4 betası, Face ID'nin kimlik doğrulama için bir maske ile ve bir Apple Watch olmadan kullanılmasını sağlayacak şekilde tasarlanmış bir özellik ile geliştiriciler için yayınlandı. Şu anda bu betayı indirmek için geliştirici olmanız gerekiyor. Kısa bir süre içinde tüm kullanıcılara yayınlanacaktır.

Apple, kimlik doğrulama için özelliğin "göz çevresindeki eşsiz özellikleri" tanıyabileceğini söylüyor. Kurulum sırasında bu özelliği kullanmayı seçerseniz, Face ID için yüzünüzü yeniden taramanız gerekecek. Oradan, Face ID, siz bir maske takarken bile iPhone'unuzun kilidini açabilecek.

Ayarlar uygulamasında açıp kapatılabilen "Use Face ID with a Mask" seçeneği var. Bu seçenek ile bu özelliği açıp kapatabiliyorsunuz. Güvenlik sizin için çok önemliyse sadece tüm yüzünüzü taramasını isteyebilirsiniz.

Ayarlar uygulamasında Apple, Face ID'nin yalnızca tam yüz tanıma için ayarlandığında "en doğru" olduğunu belirtiyor. Face ID'nin maske ile çalışması için cihaza bakmanız gerekiyor ve güneş gözlüğü takarken çalışmıyor. Önceki Apple Watch Face ID özelliğinin aksine maskeyle Face ID, Apple Pay ödemelerini doğrulayabilir ve Face ID ile girişi destekleyen uygulamalarda şifrenin yerine kullanılabilir.

Maskeyle Face ID, iPhone 12 veya 13 gerektiriyor gibi duruyor. iPhone 11 kullanıcılarında bu özellik şu anda gözükmüyor.

Kaynak: iOS 15.4 Beta Lets You Use Face ID With a Mask On
 
Süper bir gelişme ancak pandeminin ortalarında getirselerdi daha iyi dönüt alabilirlerdi. Hiç yoktan iyidir.
Apple Watch ile oldukça idare edildi ama uygulamalara giriş cidden sinir bozucuydu. iPhone 11 ve 12 arasında 12'yi almak için bir daha sebep daha oldu şimdi. :D
 

Geri
Yukarı