iOS 17 3. parti uygulama yükleme nasıl olacak?

DarkAngel789

Hectopat
Gerçektende şaka gibi, yıl olmuş 2023 sevindiğimiz şeye bak. Arkadaşlar tam olarak nasıl olacak bu? İstediğimiz. IPA'yı indirebilecek miyiz yoksa sadece doğrulanmış uygulamaları mı? Eğer ki durum buysa doğrulanması için sertifika lazım ve bu da para demek, zaten halihazırda var bu durum. Benim aklımda olan. APK gibi istediğimiz şeyi yükleyebilmemiz, siz nasıl düşünüyorsunuz?

Not: Bu yıl gelmek zorunda değil, 2024'e kadar süresi var Apple'ın.

Saçmalık. iPhone'u iPhone yapan zaten bu uygulamalara izin vermemesi. İlla yapacaklarsa böyle bir şeyi, 3. parti uygulama yüklendiği zaman garanti dışı bıraksınlar telefonu.

Mac'ler de Gatekeeper denen bir nane vardır. Bu özellik dışarıdan uygulama kurmak istediğiniz de sizi uyaran ve engelleyen ama isterseniz de kapatabildiğiniz bir şey. Bir benzerini yüksek ihtimalle iOS'un içine de dahil edecekler. Standart kullanıcı bilmiyorsa yine dışarıdan uygulama kuramayacak ancak telefona biraz daha hakim kesim bu özelliği devre dışı bırakıp uygulama kurabilecek.

Gerçektende şaka gibi, yıl olmuş 2023 sevindiğimiz şeye bak. Arkadaşlar tam olarak nasıl olacak bu? İstediğimiz. IPA'yı indirebilecek miyiz yoksa sadece doğrulanmış uygulamaları mı? Eğer ki durum buysa doğrulanması için sertifika lazım ve bu da para demek, zaten halihazırda var bu durum. Benim aklımda olan. APK gibi istediğimiz şeyi yükleyebilmemiz, siz nasıl düşünüyorsunuz?

Not: Bu yıl gelmek zorunda değil, 2024'e kadar süresi var Apple'ın.

Ergenlerin sevindiği şeye bak, yüklersiniz artık modlu WhatsApp'ları. IPhone'u iPhone yapan şey zaten bu güvenlik kuralı, şu anda neredeyse bütün hakim, savcı, polis gibi önemli dosyalar taşıyan kişilerden neden iPhone var? Güvenlik için. Eğer 3. parti uygulama yükleme IPhone'lara gelirse yeni sürüme birçok kişi geçmeyecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ergenlerin sevindiği şeye bak, yüklersiniz artık modlu whatshapplarınızı.
IPhone'u iPhone yapan şey zaten bu güvenlik kuralı, şu anda neredeyse bütün hakim, savcı, polis gibi önemli dosyalar taşıyan kişilerden neden iPhone var? Güvenlik için. Eğer 3. parti uygulama yükleme IPhone'lara gelirse yeni sürüme birçok kişi geçmeyecektir.

1. ergenlikle, telefonu özgürcene kullanmak ne alaka?
2. IPhone'u iPhone yapan istediğiniz gibi telefonunuzu kullanamamanız mı? Ab olmasa kayda değer bir değişim dahi yapmayacak bir markadan bahsediyorum.
3. istersen biraz kullanıcı yorumlarını oku, hayal dünyandaki birçok kişi geçmeyebilir ama şu an en çok istenilen şeylerden bir tanesi.
4. istersem modlu uygulama indiririm istemezsem indirmem seni ne alakadar eder?(sosyal medyayı Telegram dışında neredeyse hiç kullanmayan biriyim, genelleme yapmakta bu aralar moda olmuş halk arasında)
Not: iPhone kullanıcısıyım.

Ergenlerin sevindiği şeye bak, yüklersiniz artık modlu WhatsApp'ları. IPhone'u iPhone yapan şey zaten bu güvenlik kuralı, şu anda neredeyse bütün hakim, savcı, polis gibi önemli dosyalar taşıyan kişilerden neden iPhone var? Güvenlik için. Eğer 3. parti uygulama yükleme IPhone'lara gelirse yeni sürüme birçok kişi geçmeyecektir.

Telefonu satın alıyorken işletim sistemine de parasını ödemiş oluyorum. Bana ait bir malın kısıtlanması etik değil. Bir seçenek sunulur açmak istiyor musunuz diye bunu işaretleyince dışarıdan uygulama yükleme aktifleşir. Çözüm basit bence günümüzde akıllı telefonların amacı sadece arama yapmak, mesaj yazıp almak değil eğer böyle bir amaçla üretildiğini düşünen varsa akıllı telefon yerine tuşlu telefon diye hitap ettiğimiz şeyi kullanılabilir.

Sevinmek noktasına gelirsek yıllardır macOS'te bu mümkün olan bir şey eğer Apple tarafından örnekler vereceksek ve de bunun mobil işletim sistemlerine de geliyor olması bence sevinç uyandıran bir şey çünkü eğer siz istemiyorsanız bunu indirmeyebilirsiniz ancak bana indirilmeme işinin dikte edilmesi veya Uğraştırıcı arka kapılarla indirebiliyor olmak her açıdan kötü bir şey. Gatekeaper veya bilmeyen programlar indirme seçeneğin gibi bir şeyin olması halinde çok daha güvenli olur çünkü bu aynı zamanda hem işletim sisteminin güvenli oluşunu etkilemez hem de Altstore vs uğraşmadan Sideload yapmak isteyen kullanıcıların işine yarar bu. Kısaca böyle bir gelişme işletim sisteminin her açıdan kontrol edebilmesi açısından kullanıcının da bir avantajı olacaktır.
Zaten bunu istemeyen daha güvenlik takıntısı olan kişilerde bu topa hiç girmeyerek bu işten yararlanmayabilirler.

Bazı kişiler ciddi ciddi kısıtlanmayı savunuyor ya. Çıldıracağım gerçekten. Ne güzel modlu uygulama, mağazadan kalkmış uygulamaları vs. indireceksiniz ama "iPhone'u iPhone yapan şey bu ya." diyorsunuz. Aynısı neden Mac'de yok peki? Mac'e dışarından uygulama yüklemek tamamen özgürce olmasa da olabiliyor ve böyle olunca Mac, Mac olmaktan çıkıyor mu? Ben o telefonun ve işletim sisteminin parasını veriyorsam o benim olacak. Birkaç tane her gün milyonlarca dolar kazanan ucuz CEO'ların değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı