Hiçbir anlamı yok bence. O kadar uçurum olan cihazlar değil ama kafalarına göre yeni cihaza geçirmek için yapıyorlar bunları.
Üçüncü parti uygulamalarla işim olacağını sanmıyorum, yani bana pek dokunmaz. Hani ben biraz daha kullandığım uygulamaları desteklemeye devam etse yeter kafasındayım. iOS 16 gerçekten lanetli bir sürüm o yüzden dediğim gibi telefon 17'yi almasa bile 16'yı muhtemelen 2 yıl sonra yüklerim.
Ben de öyle düşündüm. Çünkü yeni bir cihaz, yeni bir teknoloji. 8 Plus'ı 256 GB almak X'i daha düşük hafızayla almaktan daha ucuza geldiği için tercih ettim ve iyi ki etmişim. Geçenlerde başka konuda da söylemiştim, arkadaşımın X'i alev alev yanıyordu ama sorun etmiyordu. Benim 8 Plus ise gayet serin serin takılıyordu. Çok şaşırmıştım bu boş vermişliğe. X pek tercih edilecek bir şey değil gerçekten. Soğutmasının bu kadar kötü olması çok üzücü.
Benim gözlemime göre iOS 13 iPhone 8 Plus için en iyi sürümdü. Pil ömrü iyi gidiyordu, her şeyi çok sorunsuzdu. 14'e güncellemedim bile, tıpkı şu an 16'ya güncellemediğim gibi. Direkt 14'ü atlayıp 15'e geçtim. iPhone 5'i de iOS 9'da bırakıp 10'a yıllar yıllar sonra güncellemiştim çünkü o konuda bir zorunluluk vardı, tam hatırlamıyorum ama güncellemezsen olmaz denildiği noktada güncellediğimi hatırlıyorum. iPhone 8 Plus yine de iOS 15.5 sürümünde o kadar sorunlu değil. Yanılmıyorsam iOS X. 5 sürümleri en kararlı sürümler deniliyor. Ben de bunda kaldım zaten. iOS 13 kadar iyi çalışmasa da 15.5 de kasma, donma yapmıyor. Sadece hava durumu Widget'ı bazen kafayı yiyordu onu da kaldırarak çözdüm. Arka planda çalışıp şarj emiyordu.