iOS 18.5 güncellemesi performans kaybına yol açıyor

mirac şengül

Decapat
Daha fazla  
Telefonum Apple iPhone SE 2020 bu akşam iOS 18.5 güncellemesini yaptım ve cihazda ciddi miktarda performans kaybı gözlemledim.

AnTuTu testlerinde minimum 900k alan telefonum şu an 700k civarına zor yetişiyor GPU benchmark ise neredeyse 15k değerlerine yetişiyordu şu an 13K zor görüyor. Cihazı iOS 18.5 alan kişiler güncellemeyi yapmamanızı öneririm.

Dosya Ekleri

• IMG_20250416_235849_298.jpg
    IMG_20250416_235849_298.jpg
    40,7 KB · Görüntüleme: 151
  • IMG_20250416_235635.jpg
    IMG_20250416_235635.jpg
    65,3 KB · Görüntüleme: 89
Telefonum Apple iPhone SE 2020 bu akşam iOS 18.5 güncellemesini yaptım ve cihazda ciddi miktarda performans kaybı gözlemledim.

AnTuTu testlerinde minimum 900k alan telefonum şu an 700k civarına zor yetişiyor GPU benchmark ise neredeyse 15k değerlerine yetişiyordu şu an 13K zor görüyor. Cihazı iOS 18.5 alan kişiler güncellemeyi yapmamanızı öneririm.

14pm kullanıcısıyım ben de etkilenir miyim acaba?

Peki güncelleme ne içeriyor da performans kaybına yol açıyor ne gibi eklentiler geldi? Ayrıca Intelligence ne zaman gelecek bir tarihi var mı?

Peki güncelleme ne içeriyor da performans kaybına yol açıyor ne gibi eklentiler geldi? Ayrıca Intelligence ne zaman gelecek bir tarihi var mı?
Intelligence işinde çok çok fena batırdılar, toparlamaya çalışıyorlar. Apple’ın en büyük başarısızlığı. Böyle devam ederse günümüze ayak uyduramayacak Apple.

Peki güncelleme ne içeriyor da performans kaybına yol açıyor ne gibi eklentiler geldi? Ayrıca ıntelligence ne zaman gelecek bir tarihi var mı?

Pek bir şey içermiyor beta güncellemesi olduğu için cihazı neredeyse eski performans derecesine bir şekilde getirdim ama belli ediyor oyunlarda çok fazla donma ve ısınma oluyor performans azalımı mevcut kasıtlı yapıldığını düşünüyorum insanları yeni modellere yöneltmek için.

Hocam bende de SE 2020 var yüklemeyeyim o zaman, teşekkürler.

Tam sürüm geldiğinde veya iOS 19 gelirse o geldiğinde yüklemenizi öneririm ısınma gibi problemler var şu anlık.

14pm kullanıcısıyım ben de etkilenir miyim acaba?

Sizin bu durumu yaşayacağınızı sanmıyorum performans kısma işlemi eski modellere yapılıyor insanlar güncel model alsın diye.

Pek bir şey içermiyor beta güncellemesi olduğu için cihazı neredeyse eski performans derecesine bir şekilde getirdim ama belli ediyor oyunlarda çok fazla donma ve ısınma oluyor performans azalımı mevcut kasıtlı yapıldığını düşünüyorum insanları yeni modellere yöneltmek için.

Tam sürüm geldiğinde veya iOS 19 gelirse o geldiğinde yüklemenizi öneririm ısınma gibi problemler var şu anlık.

Sizin bu durumu yaşayacağınızı sanmıyorum performans kısma işlemi eski modellere yapılıyor insanlar güncel model alsın diye.
Güncelleme sonrası bende de 10 Hertz’e düşüyordu sanki WhatsApp falan.

Ben 15 Pro altı hiçbir modelin iOS 18 yüklemesini mantıklı bulmuyorum zaten. Kararlı sürüm geldi ve bu konu önüne çıkanlar için hala önermem iOS 18'de değilseniz geçiş yapmanızı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı