iOS 18 beta güncellemesi yapılmalı mı?

Var mı yükleyen nasıl? bir sorun yaşadınız mı?

Var mı yükleyen nasıl? bir sorun yaşadınız mı?

Ben dün akşam yükledim bu konuyu açtıktan sonra. Şöyle Fotoğraflar uygulaması olsun denetim merkezi olsun baya değişmiş. Güzel olmuş. Ancak beta olduğundan tam optimize çalışmıyor. Denetim merkezi güzel olmuş. Ancak ses ve parlaklık barında ki simge renkleri benim hoşuma gitmedi. IOS 17.5.1'e geri dönmeyi de düşünüyorum. Çünkü BETA sürümlerde sorun yaşama olasılığı daha fazla olduğundan kararlı sürümü bekleyeceğim. En azından merakımı gidermiş oldum ama BETA indirerek.

Şöyle anlatayım. Denetim merkezi evet gayet güzel. Ancak denetim merkezi üzerinde aşağı kaydırıp müzik yönetim bir aşağısına inip Home yönetim ekranına gelebiliyoruz. İşte bu geçişlerde denetim merkezinde ufakta olsa ama rahatsız edici animasyon takılmaları yaşabiliyor.

İkinci olarak uygulama ekranında sol tarafa doğru kaydırıp widget ekranına geldiğimizde uygulamaların bulunduğu kısım IOS 17'de olduğu gibi blurlaşmıyor. ( Tam sol tarafta bulunan widgetlar ekranına kaydırırken olan uygulamaların blurlaşması ). Animasyon ve blur olmadan widget alanına geçiyor ve kendimiz tıklamasak bile widgetlara kendi kendine tıklıyor.

İlk yüklendiği zaman sadece 2 saat kadar böyle kendine gelemiyordu telefon tam bilmiyorum belki kullandığım telefondan dolayıdır. (12 Mini ) Ancak şu anda IOS 17'de nasıl çalışıyorsa öyle çalışıyor. Saydığım sorunlar ve bazı ufak tefek takılmalar dışında ( Ayarlarda/App Store içinde/ Safari içinde )şu anlık bir sorun yok.

Tecrübelerim bunlar. Beğendim, daha da hala gelişeceğine eminim. Henüz adı üstünde ilk yayınlanan beta dün tanıtıldı. İndirmek isteyenler inderebilir merak edenler vesaire. Isınma problemi felan yaşamadım. Pil konusunda sorun yaşamadım veya uygulamaların açılışı, banka uygulamaları hepsi şu an tam çalışıyor. Ek olarak şu an sistem genel olarak telefonumda Türkçe dilinde olsa da yeni sürümle gelen özellikler içerisinde bazen ingilzce diliyle olan metinler mevcut olabiliyor.

Şimdi daha yeni böyle bir şeyle karşılaştım mesela.

İkinci bir örnek daha bildirimler böyle gözüküyor arada.

Not: Bu paylaştığım sorunların olması normal. Sonuçta betanın ilk sürümündeyiz. Kararlı sürüme kadar elbet tüm bu tarz gördüğümüz veya görmediğimiz sorunlar fixlenecektir.

Dosya Ekleri

• IMG_1443.png
    630,9 KB · Görüntüleme: 180
  • IMG_1450.png
    810,3 KB · Görüntüleme: 182
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…