Çözüldü iOS 26 güncellemesi sonrası şarj düzgün çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

InfluxAlp

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
SanDisk SSD PLUS 240GB/ WDC WD10EARX-00PASB0
NVIDIA GeForce GTX 970
MSI H110M PRO-VD PLUS
INTEL İ3-7100
16 GB RAM
Meslek
Junior Developer
Merhaba telefonumu iOS 26 beta sürümüne güncelledim fakat şöyle bir sorunla karşılaştım. Pil sağlığını %0 gösteriyor ve asla şarj olmuyor. Sizce ne yapmalıyım? Telefon açıldıktan 1 dakika sonra sürekli kapanıyor. Şarja takılı olsa da pil yüzdesi artmıyor.

Çözüm
Arkadaşlar sorunu çözdüm. iOS 18.5 sürümüne geri yükleme yapmam gerekti. Apple destek ile iletişime geçtiğimde, bana kendi uygulamaları olan Apple aygıtları programı üzerinden geri yükleme yapabileceğimi söylediler ama değişik hatalar aldım "hata kodu (53) ve (75)" ben de bunun üzerine 3uTools programı üzerinden orijinal iOS 18.5 sürümünü bilgisayarıma yükleyip telefona kurdum. Şu an sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Evet haklısınız da bu beta olarak yayınlanması saçma Alpha seviyesinde bir yazılım şu anda bu, çünkü telefondaki en temel şeylerde hata oluşuyor telefon kullanılamaz hale gelmesi çok saçma UI da yırtılmalar hatalar gibi şeyler kabul edilebilir ama bu kadar temel bir hatayı gözlerinden kaçırmış olmaları inanılmaz.
Bahsettiğimiz firma yıllardır telefon üreten yazılımını özenle hazırlayan bir firma bütçe problemide yok dünyanın en büyük firmalarından birisi.

Bazen kendi testlerinizde ortaya çıkmayan sorunlar fazla kullanıcıya ulaşılınca ortaya çıkabiliyor, bu zaten betanın ilk sürümü public beta bile değil gündelik hiçbir kullanıcının işinin olmayacağı bir sürüm.

Beta sürüme kurban gitmişsiniz ama yine de şanslısınız ki destek bulabilmişsiniz hocam. En baştan betaya geçmek hataydı. Elbette dediğiniz gibi kritik hatalar olması biraz saçma fakat Apple bu konuda, size indirin demiyorum isteyen kendi rızasıyla indirir mantığında ilerliyor ama size katılıyorum dediğiniz gibi cidden. Betanın betası denilecek seviyede daha. İndiren 10 kişiden en az 7'si 8'i sorun yaşıyor muhtemelen.

iPhone 15 ve iPhone 16 cihazlara bu sorun karşılaşmış bunun için de yeni bir beta çıkardılardı ama iPhone 11 için böyle bir yeni çıkan beta da sorun çözümlenmemiş arkadaşlar ben denedim yine aynı sorun devam ediyor.

Son düzenleme:

Hocam bende denedim hata verdi. Tam olarak detaylı anlatım yapabilir misiniz?

Hocam bende denedim hata verdi tam olarak detaylı anlatım yapabilir misiniz?

Merhaba bu işlemler veri kaybına sebep olur önce bunu bilmenizi isterim telefonunuz tamamen sıfırlanıcaktır.
1-)3uTools uygulamasını yükleyin.
2-)bu uygulama üzerinden iOS 18.5 sürümünü indirmeniz gerekiyor bilgisayara.
3-)daha sonra tam sıfırlama ile telefonu yeniden resetlemek lazım bunun için telefonunuzu bilgisayara kablo ile bağlayın ve telefonu kurtarma moduna almanız gerekiyor bunun içinde telefon kapalıyken ses açma ve kısma tuşlarına basılı tutarken telefonu açma tuşunada aynı anda basmalısınız.
Tam flash atmanız gerekiyor hata vermemesi için o ekranda sizi yönlendiricektir.

Son düzenleme:

Hocam 3uTools uygulamasını indirin, YouTube'da detaylı video var. 3uTools üzerinden cihazın modeline göre iOS 18.6 sürümünü indirin 8-9 GB. Daha sonrasında DFU modu alın ses açma, kısma tuşlarına sırasıyla peş peşe basın ve güç tuşuna basılı tutun

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu linkten yapabilirsin kardeşim bol şans.

Teşekkürler hocam cihazı açabildim.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Teşekkürler.

Rica ederim.

Teşekkürler.

Şimdi 3uTools uygulamasından iOS 26 beta 5 indirdim, PC'den indirdiğim beta dosyasını programdan açıp, tam yazılımı seçip, pil düzelt kısmını işaretledim pil sorunları kalktı. %1 de takılan arkadaşlar dediğimi yapsın %100 düzelecektir.

Kardeşim beta 5'i tam yazılım ile 3UTools'tan attım pil sorunlarını düzelt seçeneğini işaretleyerek şu an telefonda %1 sorunu falan yok. Sorun çözüldü yapmak istersen eğer.

Son düzenleme:

Hocam nerdeydin sen bu saate kadar tam bu sorun bana çözüm olacak galiba. Hemen deneyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…