iOS 8.4 Jailbreak Nasıl Kaldırılır?

Dedsec

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaslar elimde iPhone 6 64 GB iOS 8.4 TaiG Jailbreak'lı telefon var.
  1. Jailbreak'i geri nasil kaldiririm? (yani garantiyi nasil geri getiririm?)
  2. İpsw kaydi diye bir sey varmis, bu nedir?
  3. iOS 9 sürümü çıktığında ayarlardan direk güncellersem telefonun garantisi geri gelir mi?
  4. SHSH kaydi nedir?
Arkadaslar sorularim biraz fazla oldu, ilk defa iPhone aldim. Merak ediyor insan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefona 8.4 ipsw indirdikten sonra telefonu bilgisayara bağla. İtunes'u aç ve güncelleme tuşuna shift ile birlikte bas. İndirdiğin ipsw yi seç. Bu işlem jailbreak i kaldıracaktır.

1. - Cihazınızı DFU moda aldıktan sonra iTunes ile restore ederek Jailbreak'i kaldırmış ve cihazınızı sıfırlamış olursunuz.

2.- Sanırım iPSW demek istediniz. iPSW iCihazınıza iTunes üzerinden kurabileceğiniz yazılım dosyasıdır. Jailbreak'i kaldımak için de cihazınıza uygun iPSW dosyasını indirip, cihazınızı DFU moda alarak iTunes'a bu iPSW dosyasını göstermeniz gerekir.

3.- Cihazınız Jailbreak'li iken güncelleme yapmamanız önerilir. Eğer yaparsanız cihazınız açılmayabilir, elma simgesinde kalabilir vs. Eğer hem Jailbreak'i kaldırıp hem güncelleme yapmak istiyorsanız, güncel iPSW dosyasını bulup iTunes üzerinden "Geri Yükleme" (restore) yapmanız gerekir.

4.- SHSH kaydı genelde downgrade (sürüm düşürme) yapmak için kullanılır. Apple güncelleme yaparken veya telefonunuzu restore ederken o iOS sürümünü bir nevi imzalar. Bu imza SHSH'dır. Downgrade için bu kaydın gerekli olmasının sebebi eski sürümleri Apple'ın imzalamıyor olmasıdır.

Hocam jailbreak cihazı garanti dışı bırakmaz.Eğer servise verecekseniz o zaman restore edip servise vermeniz yeterli olacaktır. Bu arada Stepne arkadaşımız çok güzel açıklama yapmış sadece şunu eklemek istiyorum .SHSH kaydı alınarak eski sürümlere tekrar dönebiliyorduk ki artık o işlem geçerli değil yani SHSH kaydı alınmıyor ve eski sürümler belli bir süreden sonra tekrar yüklenemiyor maalesef.

Hocam jailbreak cihazı garanti dışı bırakmaz.Eğer servise verecekseniz o zaman restore edip servise vermeniz yeterli olacaktır. Bu arada Stepne arkadaşımız çok güzel açıklama yapmış sadece şunu eklemek istiyorum .SHSH kaydı alınarak eski sürümlere tekrar dönebiliyorduk ki artık o işlem geçerli değil yani SHSH kaydı alınmıyor ve eski sürümler belli bir süreden sonra tekrar yüklenemiyor maalesef.

Hocam siz söylemişken hatırlatayım, artık SHSH kaydı alınabiliyor ve iPhone 4S'ler artık downgrade edilebiliyor. Konumuz değil ama bilgi vermek istedim. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı