noctus
Picopat
Bugün iPhone üzerinden yaptığım bir araştırma esnasında (genelde laptop/desktop kullanırım) girdiğim bir web sitesinde ulaşmak istediğim bir bilgi için tıkladığım bağlantı beni uygunsuz içerikli bir başka web sitesine yönlendirdi. Yönlendirdikten hemen sonrasında siteyi kapattım, ayrıca yine bugün aynı araştırma esnasında arama motorlarında çıkan ve SEO ile üst sıralarda gözüken, araştırdığım konu ile ilgili başlıklarından dolaylı dikkatsizce tıkladığım ve daha sonrasında beni yine uygunsuz/yasadışı başka sitelere yönlendiren arama sonuçları da vardı. Ayrıca, arama motorlarının "fotoğraflar" sekmesinde gezinirken de yine bu tarz sahte arama sonuçlarına ait fotoğraflar da çıkıyordu, her ne kadar arama motoru üzerinden olsa dahi ilgili dosyayı bulunduğu web sitesinden çektiği için bunun da benim için bir sıkıntı oluşturup oluşturmayacağını merak ediyorum. Bütün bunları Brave mobil tarayıcısını kullanarak gerçekleştirdim.
Bugünkü şartlardan dolayı biraz dikkatsizce davranışlar sergiledim ve bundan dolayı da birkaç defa istenmeyen şüpheli sitelere yönlendirildim.
Bundan dolayı herhangi bir risk altında mıyım, buna karşın neler yapabilirim? Zararlı yazılım ve tehdit içermeye potanisyel aday olan bu sitelere anlık ziyaret etmek cihazıma zarar verir mi, virüs bulaşma riski var mı? Bunu teyit etmek, cihazımı güvenlik açısından kontrol etmek adına neler yapabilirim? Kendimi nasıl güvenceye alırım? iOS için güvenlik/koruma/antivirüs hizmeti veren başarılı bir yazılım mevcut mu?
Her ne kadar siber güvenlik konularında bilgili olsam bile iOS benim için kapsam dışı kalıyor.
son derece yabancı olduğum bu işletim sisteminin güvenliği hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim. 
Bugünkü şartlardan dolayı biraz dikkatsizce davranışlar sergiledim ve bundan dolayı da birkaç defa istenmeyen şüpheli sitelere yönlendirildim.
Bundan dolayı herhangi bir risk altında mıyım, buna karşın neler yapabilirim? Zararlı yazılım ve tehdit içermeye potanisyel aday olan bu sitelere anlık ziyaret etmek cihazıma zarar verir mi, virüs bulaşma riski var mı? Bunu teyit etmek, cihazımı güvenlik açısından kontrol etmek adına neler yapabilirim? Kendimi nasıl güvenceye alırım? iOS için güvenlik/koruma/antivirüs hizmeti veren başarılı bir yazılım mevcut mu?
Her ne kadar siber güvenlik konularında bilgili olsam bile iOS benim için kapsam dışı kalıyor.