iOS Cihazlara Checkra1n Jailbreak Kurulumu ve İpuçları

Hocam bir kere olsun Jailbreak yapmadım ama hep merak etmişimdir. Cihaz Android ile aynı seviyeye düşmüyor mu güvenlik konusunda?
Dikkatli repolar kurduktan sonra sıkıntı olmuyor açıkçası. Akil hocamızın da dediği gibi jailbreak yapan bir insan farkında olması gerekiyor. Jailbreakli telefonlarda banka uygulamalarının açılmadığını varsayarsak son derece güvensiz bir işlem. Şu da var ki Jail reak tweaklerinden Apple bir şeyler arakladı. Örneğin Flux denen tweakten sonra Night Shift’i yayımladı :D

Açıkçası eski iPhone cihazıma karanlık mod için JB yapardım ama şimdi birçok ihtiyacımı karşılıyor iOS.

Dikkatli repolar kurduktan sonra sıkıntı olmuyor açıkçası. Akil hocamızın da dediği gibi Jailbreak yapan bir insan farkında olması gerekiyor. Jailbreak'li telefonlarda banka uygulamalarının açılmadığını varsayarsak son derece güvensiz bir işlem. Şu da var ki jail reak tweaklerinden Apple bir şeyler arakladı. Örneğin flux denen Tweak'ten sonra night Shift’i yayımladı :D.

Açıkçası eski iPhone cihazıma karanlık mod için JB yapardım ama şimdi birçok ihtiyacımı karşılıyor iOS.

İlginç bir bilgi, şaşırdım açıkçası.

iPhone SE cihazımda karanlık moda doydum diyebilirim :D Sırf merakımdan birkaç tweak denemek adına yapabilirim.

İlginç bir bilgi, şaşırdım açıkçası.

iPhone SE cihazımda karanlık moda doydum diyebilirim :D Sırf merakımdan birkaç tweak denemek adına yapabilirim.
Kesinlikle çok eğlenceli ve yararlı tweakler var. Gününüzü bile öldürebiliyorsunuz sıkılmadan. 🤣

Kesinlikle çok eğlenceli ve yararlı tweakler var. Gününüzü bile öldürebiliyorsunuz sıkılmadan. 🤣

Çok iyi. Hocam peki önerebileceğin "Jailbreak nasıl yapılır?" adlı öz ve basit bir rehber var mıdır?

Çok iyi. Hocam peki önerebileceğin "Jailbreak nasıl yapılır?" adlı öz ve basit bir rehber var mıdır?
Cihazınızın iOS sürümüne göre çeşitli kolay seçenekler var. Chimera, Electra gibi gibi. En sağlamı checkra1n ama MacOS gerekiyor yazıldığı gibi. Sürümü nedir cihazın?

Cihazınızın iOS sürümüne göre çeşitli kolay seçenekler var. Chimera, Electra gibi gibi. En sağlamı checkra1n ama MacOS gerekiyor yazıldığı gibi. Sürümü nedir cihazın?

Şu an hatırlayamadım, en son iOS 12.4.5 miydi öyle bir şeydi. Elimde MacOS işletim sistemli bir cihaz yok.

Şu an hatırlayamadım, en son iOS 12.4.5 miydi öyle bir şeydi. Elimde MacOS işletim sistemli bir cihaz yok.

Sizi şöyle alalım 😀
Hocam bu uygulama ile cihazınızdan JB işlemi yapabiliyorsunuz.
Unutmayın, JB’yi kökten silmek için DFU ile yeniden yükleme yapmanız gerekir.

Sizi şöyle alalım 😀
Hocam bu uygulama ile cihazınızdan JB işlemi yapabiliyorsunuz.
Unutmayın, JB’yi kökten silmek için DFU ile yeniden yükleme yapmanız gerekir.

Kaydettim hocam, çok teşekkürler.

@24099
Hocam parolayı kaldırmadan işleme başlasam ne olur? Apple Pay'de bir sürü kart var kaldırıp eklemek uğraştırıyor. Sorun çıkarırsa denemeyeyim.

@24099
Hocam parolayı kaldırmadan işleme başlasam ne olur? Apple Pay'de bir sürü kart var kaldırıp eklemek uğraştırıyor. Sorun çıkarırsa denemeyeyim.
Risk almaya değmez diye düşünüyorum açıkçası. Kaldırın veya işlemi yapmayın derim. Jailbreak zaten birtakım dezavantajları da getiriyor bankacılık programlarının çalışmaması ve güvenlik riskleri gibi. Tecrübeliyseniz ve elinizde değerlendirmek istediğiniz atıl bir cihaz girişebilirsiniz ama dediğim gibi pek de şart değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı