iOS cihazlara neden virüs bulaşmıyor?

Aslında virüs bulaşmama diye bir şey yok, sadece normalden fazla korunuyor, ondan normal yollarla girmesi neredeyse imkansız denebilir. Pegasus virüsü vardı zaten bir ara adamların önceliği Apple cihazlarıydı. App Store'a yüklenen her uygulamayı tek tek denetliyorlar, Google Play gibi bir otomatik bir sisteme bağlı değil.
 
Bunun tek nedeni APK'lara izin vermemesi mi?
Apk, Android Package ile ilgili bir şey, izin verse de zaten IOS'larda çalışmaz.
IOS dış kaynaklardan yani APP Store dışı yüklediğiniz bir uygulama olursa onu yüklemek için yönetici izni vermeniz ve 2-3 uygulamayı araya sokmanız gerekiyor uygulamaya ve bu yönetici izninin 1 haftalık süresi var. O süre bittikten sonra o uygulamaya bir daha yönetici izni veremiyorsunuz bu sebeple de her hangi bir virüs yiyemiyorsunuz (eğer jailbreak atmadıysanız).
Yada jailbreak atıp indirebiliyorsunuz ama işte o da ev kullanıcılarına uygun bir işlem değil, zaten jailbreak atan da ne yapmaya çalıştığını biliyor. Bu sebeple onlar da virüs yemiyor.
 
Hala bulaşabiliyor. Dışarıdan uygulama yüklemeseniz bile app store'da zararlı olduğu keşfedilen uygulamalar olabiliyor bazen. Ayrıca android'e göre virüs daha az olsa da iOS'ta daha ciddi açıklar oluyor genelde.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı