iOS depolama sistemi Android'den daha mı optimizeli?

• Konuyu başlatan Zakli
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 73

Zakli

Picopat
Android telefon kullanan bir kullanıcıya 256 GB bir cihaz yeterliyken aynı kullanıcı iOS kullanmaya başladığında Android ve iOS arasındaki dahili depolama sistemi farklarından dolayı 128 GB yeterli olacağıyla ilgili bir duyum aldım.

Bunun doğruluğu nedir ve eğer doğruysa bu fark neyden kaynaklanıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
"Duyum" nereden acaba?

Önce kullandığımız şeyin ne olduğunu bilmek gerek. O zaman daha çok oturur her şey.

Depolama formatı ile biçimleniyor bu sistemler. En basitinden Windows bilgisayarınızda bile bir USB belleği formatlarken görebilirsiniz.

Ve güncel kullandığımız hiçbir dosya formatı, bir başkasına 2 kat depolama farkı atmıyor.

Android telefon kullanan bir kullanıcıya 256 GB bir cihaz yeterliyken aynı kullanıcı iOS kullanmaya başladığında Android ve iOS arasındaki dahili depolama sistemi farklarından dolayı 128 GB yeterli olacağıyla ilgili bir duyum aldım.

Bunun doğruluğu nedir ve eğer doğruysa bu fark neden kaynaklanıyor?

iOS genelde çektiğiniz fotoğrafları cihaz hafızasında tutmaz sunucuya yedekler ve onu gösterir fakat indirdiğinizde tam kalite indirirsiniz, en büyük fark bundan dolayı. Bu arada artık sunucuda sadece ücretsiz 5GB veriyor yani daha fazlası için aylık bir miktar ödeme yapmanız gerek. Optimizasyon konusuna gelirsek eskiden Android'den çok daha akıcı çalışırdı fakat son zamanlarda bazı mikro takılmalar veya animasyonda hatalar görüyorum. Her güncellemede daha da azalıyor fakat eskisi gibi "kusursuz" değil. Ama halen Android'den daha stabil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı