iOS vs Android

Aserenytb

Hectopat
Daha fazla  
Sizce iOS mu Android mi nedenleriyle yazarsanız daha iyi olur. Her ikisi de çok iyi ama ikisinin de birbirine göre avantajları ve dezavantajları var. Kıyaslarken en son sürümleri kıyaslayın lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
IOS yazıldığı cihaza özgü bir mobil işletim sistemi olduğundan stabilitesi ve hızı en üst düzeydedir.
Bana göre IOS'un tek dezavantajı uygulamalarının bazılarının paralı olması. Örnek zil sesi için itunes üzerinden ses satın almanız gerek bu legal olan yolu :)

Android ise cihaz bağımsız çalıştığından hız ve performans durumu stabil değil. Zamanla donma kasma vs yaşayabiliyorsun. Ayrıca virüs bulaşma durumu da cabası. Bu nedenle bence IOS.

IOS her ne kadar akıcı bir işletim sistemi olsada bence bir yerden sonra çok sıkıcı bir hal almaya başlıyor. Yani telefonu nasıl aldıysan hep öyle kalıyor, hiçbir yenilik yok. Android'de ise telefonuna istediğin özelleştirmeyi yapabiliyorsun, bu sayede telefonundan asla sıkılmıyorsun. Ayrıca Android Nougat sürümü ile birlikte Android işletim sistemi çok akıcı bir arayüze sahip oldu. Son olarakda Android telefonlarda internetten "maynkraft apeke" indirmediğin sürece virüsten korkmana gerek yok. Bu yüzden Android diyorum.

Her iki işletim sistemini kullandım, şu anda hala iOS kullanıyorum. İki sistemin de kendine has avantajları var. Mesela bir iOS kullanıcı olarak şunu söyleyebilirim ki gerçekten stabil, akıcı ve batarya 1560 mAh olsa da eskiden kullandığım G2 kadar iyi kullanıyor şarjı. Ama Apple tarafından güvenlik sebebiyle o kadar kısıtlanmış ki Android'in özgürlüğünü hatırlatıyor bana. Android işletim sistemi de eskiden olduğu gibi değil, son sürümleri gerçekten ilerleme kaydetmiş. Android'te güvenliğe gelirsek dışarıdan uygulama yüklerken ne yüklediğine dikkat etmen gerekiyor biraz. Antivirüs seçenekleri de bulunuyor Android için.
Yine de iki işletim sistemi de gelişiyor ve ikisi de bence gayet güzel.

Her iki işletim sistemini kullandım, şu anda hala iOS kullanıyorum. İki sistemin de kendine has avantajları var. Mesela bir iOS kullanıcı olarak şunu söyleyebilirim ki gerçekten stabil, akıcı ve batarya 1560 mAh olsa da eskiden kullandığım G2 kadar iyi kullanıyor şarjı. Ama Apple tarafından güvenlik sebebiyle o kadar kısıtlanmış ki Android'in özgürlüğünü hatırlatıyor bana. Android işletim sistemi de eskiden olduğu gibi değil, son sürümleri gerçekten ilerleme kaydetmiş. Android'te güvenliğe gelirsek dışarıdan uygulama yüklerken ne yüklediğine dikkat etmen gerekiyor biraz. Antivirüs seçenekleri de bulunuyor Android için.
Yine de iki işletim sistemi de gelişiyor ve ikisi de bence gayet güzel.
Antivirus programları ne kadar başarılı? :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı