iOS'un Android'e oranla hız farkı ne kadar fazla?

Ois'un Android'e oranla hız farkı ne kadar?

• Az

Oy: 8 16,0%
  • Eşit

Oy: 7 14,0%
  • Fazla

Oy: 23 46,0%
  • Çok fazla

Oy: 12 24,0%

• Oy verenlerin toplamı
    50

XtrX

Centipat
Bugüne kadar hiç iOS işletim sistemi kullanmadım. Hız farkı ne kadar sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
İOS işletim sistemini İpad Pro 10.5 256 GB cihazımda kullanıyorum. Telefonu hep Android kullandım. Şu anda da Android kullanıyorum. O da Galaxy J7 Pro 2017. Sana şöyle anlatıyım elime telefonu aldığımda uzay mekiğinden torosa binmiş gibi oluyorum. Arada o kadar fark var. Tabii ki benim kullandığım telefon işlemci olsun, RAM olsun biraz geride kalmış olsa da ben her türlü İOS daha iyidir diyorum. Android'in de güzel tarafı çok. Bir kere özgürsün kardeşim. Özellikle sürekli oyun, müzik vs. indiren ve para vermek istemeyenler için büyük nimet. Biz de biliyoruz Apple'ın ne kadar paragöz olduğunu. Her sene cilalayıp cilalayıp satış yaptığını. Ama stabilite olsun, destek olsun, arayüz olsun uzun yıllar kullanılabilen cihazlar üretiyorlar. Ama Android'de maalesef öyle değil. Genelde 2 sene de bir telefonu yenilemek gerekiyor. Ha ben şuan telefon alacak olsam yine Android alırım. Çünkü İPhone'a verilecek para yok

Xiaomi alır keyfime bakarım. Zaten telefonu fazla kullanmadığım için çok pahalı şeylere gerek yok.

Hız değil animasyon akıcılığı farkı var.
O ne demek
J7 proyla kıyaslamak adil mi?

Kesin ve net bilgiler vereyim. Birkaç sene öncesine kadar ios işletim sisteminin kapalı olması ve Androide nazaran daha stabil çalışması nedeniyle akıcı ve hızlıydı. Ancak son zamanlarda YouTube karşılaştırma videolarını izlersen mesela Samsungun ve Iphone un amiral gemisi telefonlarının karşılaştırması, Android telefonların Iphone a göre çok daha tepkisel ve hızlı olduğunu göreceksindir. S5 S6 zamanlarındaki sıkıntılar aşılmış durumda özellikle Samsung tarafında

Artık, "IOS daha akıcı." kavramının pek doğru olduğunu düşünmüyorum. Aynı fiyattaki (hatta düşük depolama varyasyonları, Oneplus tarafında çok daha ucuz.) Oneplus 7 Pro ile iPhone XR'ın akıcılık karşılaştırmalarına bakabilirsiniz. 90 hz ekranın 60 hz ekrana karşı avantajları çok büyük ve Oxygen OS çok akıcı bir arayüz. Aynı durum, 60 hz olmalarına rağmen stok Android kullanan Google Pixel serisi için de geçerli.

Sanırım sen S10E kullanıyordun sen fark hissetmezsin ama gidipte 1000 TL J serisi Samsung telefonlarla karşılaştırıp Android yavaş diyorlar aldırış etmeyin.

@OtoburPirana dediği gibi animasyon farkı var İphone uygulama daha hızlı açılmış gibi gözükse de uygulama yüklenme süreleri Samsung'da daha az.

Video izlerseniz anlarsınız
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
J7 proyla kıyaslamak adil mi?
J7 Pro ile kıyaslamak tabii ki adil değil. Ancak ben edinmiş olduğum tecrübelerden yola çıkarak konuştum. Mesela şöyle düşünelim. Ben J7 Pro'yu Android Nougat varken almıştım. Şimdi ise Android Pie kullanıyorum. Güncellemeler geldikten sonra telefon aşırı yavaşladı. Ama İSO kanadında öyle değil. Nasıl, dersen; Mesela İPhone 7 Plus telefonun var. Ve sana İOS 12 güncellemesi geldi. Güncelledin. İyi güzel. Stabilite konusunda (bak "satbilite" diyorum) yeni serilerdekine yakın akıcılık sağlıyor. Ben o açıdan dedim. Ama Android'e bir güncelleme geliyor ve daha da eskiyor. Ben bu zamana kadar hep Android kullandım. Ta ki geçen seneye kadar. Ve şuan sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Üstte de dediğim gibi ben tecrübelerimden edindiğim bilgilere göre konuştum. Öyle video atıp da bak bu daha iyi demedim. Ama dediğim gibi telefon alacak olsam kesinlikle Android alırdım. F/P açısından mantıklı bir seçim. Eğer sen de telefon alacaksan isteklerine göre karar ver. Mesela, ben çok oyun oynarım ama oyunlara para vermem diyorsan Android alacaksın kardeşim. Çünkü ben de öyle yapıyorum Ama benim çok param var gidiyim bi İPhone alıyım dersen sen bilirsin. Hatta yanına bide S10+ al. Ben burada Apple övücülüğü de Android gömücülüğü de yapmıyorum. İkisi de umrumda değil. Piyasadaki bütün firmalar yeni ürün çıkarıyımda şunları bi kazıklayım derdindeler. Ellerinde bulunan bir teknolojiyi sırf para kazanıyım diye yeni üründe çıkarırlar. Hiçbir firma kullanıcı dostu değildir. Benim düşüncelerim bu şekilde. Herkese iyi Sosyaller..

Oylamayı kazanan iOS oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…