Çözüldü IP adresi 100 ile başlayan IP nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Wardom

Hectopat
Yer
İstanbul
ESET antivirüs kullanıyorum.
Ağı tara yaptım. Orada 100 ile başlayan bir IP adresi çıktı.

Kablonet kullanıyorum. Ana modemin Wi-Fi özelliğini kapattım. Sadece benim PC ve routera kablo çekmiştim o bağlı.
Router ve PC taramada çıktı IP adresleri. Onun yanında 100 ile başlayan bir cihaz daha çıktı. Fakat ne olduğunu bilmiyorum.

Modem arayüzüne baktığım zaman da gözükmüyor bu nedir tam olarak?

Çözüm
CGNAT ile alakalı bir durum büyük olasılıkla. IP Scanner ile external IP adresinizi aratırsanız tek ana IP üzerinden yüzlerce kişinin internete bağlandığını görürsünüz. Hatta öyle ki çıkan IP adreslerini tarayıcılara 80 veya 8080 port ile girerseniz başkalarının modem arayüzüne ulaşırsınız.

CGNAT, IPv4'ün yapısı gereği doğan son derece maliyetli ve verimsiz bir Network IP Management çözümüdür.

IPv6 ile teorik olarak sonsuz IP adresi oluşturulacağından ISS'ler CGNAT kullanmak zorunda kalmayacak.

İyi sosyaller.
CGNAT ile alakalı bir durum büyük olasılıkla. IP Scanner ile external IP adresinizi aratırsanız tek ana IP üzerinden yüzlerce kişinin internete bağlandığını görürsünüz. Hatta öyle ki çıkan IP adreslerini tarayıcılara 80 veya 8080 port ile girerseniz başkalarının modem arayüzüne ulaşırsınız.

CGNAT, IPv4'ün yapısı gereği doğan son derece maliyetli ve verimsiz bir Network IP Management çözümüdür.

IPv6 ile teorik olarak sonsuz IP adresi oluşturulacağından ISS'ler CGNAT kullanmak zorunda kalmayacak.

İyi sosyaller.

Çözüm
Peki herhangi problem yaratır mı?
Modem arayüzünün şifresini değiştirmiştim zaten.

Bir de PC'yi seçtiğim zaman(ESET'in taramasında.)
Aşağıda şöyle bir şey çıkıyor.
Bağlantı: Loopback pseudo ınterface 1
Bunun da IP'si var bu nedir?

Son düzenleme:
Hayır, herhangi bir problem oluşmaz.

Loopback Pseudo Interface ise sanal bir ağ kartıdır. Kendi IP'si ve MAC'i bulunur. Windows tarafından oluşturulur. Microsoft bu arayüzün amacını diagnostic ve bug testing olarak belirtmiş.

Tamamdır çok teşekkürler cevaplarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…