IP adresini Statik IP kullanmadan sabitlemek mümkün müdür?

guneralp

Hectopat
Katılım
29 Temmuz 2020
Mesajlar
1.658
Makaleler
3
Çözümler
16
Yer
Kavaklıdere, Ankara
Şu anda kullandığım modem klasik Türk Telekom TP-Link modemi VC220-G2u modeli. Ben her modemi aç-kapa yaptığımda, dinamik IP tanımlı olduğu için IP adresim değişiyor ve alakasız illerin IP havuzuna bağlanmış oluyorum. Bu da benim oyunlardaki ping değerimi etkiliyor gözle görülür şekilde ve ben kendi ilimin IP adresi atandığında bunu panel üzerinden (statik IP hizmeti almadan) sabitlemek istiyorum. Bunun bir yolu var mı?
 
Modeme bağlı cihazların IP sini sabitleyebilirsiniz ama modeminizin kendi IP sini sabitleyemezsiniz.
 
Dostum modemden gelen yani senin internete çıkışın olan dinamik IP sabitlenebilen bir şey değil, bu istediğin şey yapılabilir olsa zaten sabit IP'de para karşılığında verilen bir hizmet olmazdı. Diğer arkadaşın bahsetiği DHCP üzerinden IP sabitlemek senin istediğin şey değil, o modeme bağlı olan cihazlara local IP tanımlaması, yani local ağ da (kendi iç network'ünde) işe yarayan bir durum. TP-Link modemlerde DDNS (dynamic DNS) hizmeti ücretsizdir yani dinamik IP'ni kendi tanımladığın bir Domain'e bağlıyorsun, modeme her res attığında değişen IP adresin o domaine bağlanır, ancak bu da senin istediğin şey değildir, çünkü her ne kadar bir domaine bağlıda olsa her restart sonrası o domaine farklı bir IP bağlayacaktır, kısaca DDNS olayı cihazına uzaktan bağlanacaksan ya da Ftp/SFTP vb. sunucusu yapacaksan işe yarayan bir şey.

Özetle başta belirtiğim gibi çıkış IP'si sabitlenemez (en azından bildiğim kadarı ile) bunun için sabit IP hizmetinden faydalanman gerekiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı