Çözüldü IP değiştirdikten sonra internete bağlanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BeaWiex

Hectopat
Bilgisayardan IP değiştirdim şimdi internete bağlanamıyorum, telefondan yazıyorum.

Çözüm
Evet hocam yerel IP'si ile oynamış. 2. DNS sunucusu yanlış girilmiş sanırım bundan dolayı internete erişemiyordu. Yukarda yazdıklarımı uygularsa sorunu çözülecektir.
Galiba IP ISS IP ile aynı olmadığı için bağlanamıyorsun IP değiştirmek için modemden DNS tuşuna basılıyordu fakat statik IP değişmiyordu. Statik IP değiştirmek için ISS ile iletişime geçmelisin.

Nasıl düzelteceğim.
IPv4 adresinizi değiştirebileceğinizi size kim söyledi? Yaptığınız işlemleri geri alın.
Youtubeden baktım

IP adresini değiştirebilir.
Statik IP kullanıyorsa değiştiremez. Dinamik IPye sahipse zaten modemi kapatıp açması yeterliydi IP adresini değiştirmek için, anlaşılan arkadaş Windows üzerinden ethernet bağdaştırıcısı bölümünden IP adresini değiştirmeye çalışmış. Modemi kapatıp açsaydı hem IPsi değişmiş olurdu hem de internete sıkıntısız bağlanırdı.

İnternet erişimi var diyor ama kullanamıyorum.

Statik veya dinamik IP olduğunu nereden anlıyoruz ve nasıl düzeltilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…