Arkadaş açıklamış. Herkese ayrı IP tahsis etmek yüksek bütçeli işlem olduğu için çoğu büyük İSS'ler binlerce kişiye aynı IP'yi veriyor. Bu bir takım sorunlara yol açabiliyor ama normal kullanıcıysan fark etmiyorsan bile. Genellikle 1xx diye başlar (10. veya 100 gibi). Modem arayüzündeki IP ile whatismyipadress sitesindeki IP'ler farklıysa siz de havuzdasınızdır.
Canınızı sıkan kişilere siber saldırı ile zarar vermek yanlış bir düşünce. Bu tür işlere ilginiz varsa Siber Güvenlik konusunda kendinizi geliştirin. Ben okulunu okuyorum mesela. Beyaz yoldan da şaşmayın.
Bazı kullanıcılarda yüksek ping sorunu yaratabiliyor.
En yaygın yaşanan sorun "Port açamama". Havuzda olan kişiler port açamaz.
Eskiden arayıp havuzdan çıkmak istediğiniz söylediğiniz zaman çıkartabiliyorlardı. Son 5-6 yıldır Statik IP hizmeti almadığınız sürece çıkartmıyorlar.
İnternetin yapısı gereği görünüyor. Siz istek gönderiyorsunuz ve adresinizi söylüyorsunuz. Böylece size cevap gönderiyor. Adresinizi söylemezseniz, cevap nasıl gelsin?
İşin içine VPN vs. girince farklı bir IP görünebilir tabii, o zaman iş değişir.
İnternetin yapısı gereği görünüyor. Siz istek gönderiyorsunuz ve adresinizi söylüyorsunuz. Böylece size cevap gönderiyor. Adresinizi söylemezseniz, cevap nasıl gelsin?
İşin içine VPN vs. girince farklı bir IP görünebilir tabii, o zaman iş değişir.
Bazı kullanıcılarda yüksek ping sorunu yaratabiliyor.
En yaygın yaşanan sorun "Port açamama". Havuzda olan kişiler port açamaz.
Eskiden arayıp havuzdan çıkmak istediğiniz söylediğiniz zaman çıkartabiliyorlardı. Son 5-6 yıldır Statik IP hizmeti almadığınız sürece çıkartmıyorlar.
Mesela PUBG'de siyah ekran sorunu yaşıyordum oyun sonu 5-10 dakika bağlanmıyordu. Statik IP de almak istemedim zaten aylık 30TL mi ne ücreti var bir de. GPON ve Modemi 10 dakika kapalı tutum geri açtım, şans eseri normal IP'ye attı gerçi geçen elektrik gitti yine havuza attı ama tekrar deneyeceğim yapacak bir şey yok