IP kamera kablo bağlantısı nasıl yapılmalı?

BurakAtan

Hectopat
Yer
Bursa
Merhaba arkadaşlar! Normalde kameralar POE switche bağlı ve doğrudan cat 6 kablosu ile bağlanarak çalışıyor ancak kameralardan birinin içindeki 8 kablodan birinde kopukluk var. Kablo duvardan geçiyor ve bayağı uzun. Diğer 7 kabloda sıkıntı yok. Şimdi 1,2,3 ve 6 numaralı kablolar veri iletme ve alma kabloları. Bunları saglam kablolarla bağladım. 4,5 pozitif güç, 7,8 negatif güç. Kamera tarafındaki 4 ve 5. kabloyu switchten gelen tek güç kablosu ile (switch tarafında 4. sıradaki pozitif güç kablosu) birleştirdim ve kameraya o şekilde bağladım. Yani 1,2,3,6,7,8 tek kabloyla bağlıyken switchten gelen 4. sıra kabloyu kamera tarafında 2 ye çoğaltıp 4. ve 5. sıradaki pine bağladım. Sonuçta ikisi de pozitif güç kablosu ama kameraya görüntü gelmedi. Işıklar yanıyor. Normalde diğer bir kamerada 1,2,3 ve 6 yı cat6 ile switch e bağlayıp kalan 4,5 i 12v adaptörün pozitif kablosuna; 7,8 i ise adaptörün negatif kablosuna bağlamıştım ve çalışmıştı. Bu kameranın yakınında priz girişi olmadığı için bunu yapamıyorum. Sizce sorun ne? Başka türlü 1 tane çalışmayan kablosu olan cat6 kablosu ile adaptor olmadan kamerayi nasıl çalıştırabilirim yardımcı olabilir misiniz?

Kablonun ucunda mı yoksa arada mı kopukluk var onu mu anlamaya çalışıyoruz? Komplike bir işlem var gibi sanki yukarda okuduklarımda.

Kablonun ucunda mı yoksa arada mı kopukluk var onu mu anlamaya çalışıyoruz? Komplike bir işlem var gibi sanki yukarda okuduklarımda.
Hocam kim bilir nerede? Duvara gomulu olmasa bakılırda da benim durum için uygun değil.

Bağlantı konusunda POE switchler hakkinda cok bilgim yok. Mesela 2 ayrı + ve - kablo neden var? Voltajları mı farklı nedir bilmiyorum? Elimde olcum aleti de yok. Hani dediğim gibi 4 ve 5 i birleştirip + ya, 7 ve 8 i birlestirip - uca bağlayınca çalışıyor adaptorde. POE switch de neden olmuyor onu anlamadim.

Bu durumda yapacak pek bir şey yok gibi. Elektrik hattı ve adaptör ile kullanmak daha mantıklı gibi :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı