Merhaba arkadaşlar! Normalde kameralar POE switche bağlı ve doğrudan cat 6 kablosu ile bağlanarak çalışıyor ancak kameralardan birinin içindeki 8 kablodan birinde kopukluk var. Kablo duvardan geçiyor ve bayağı uzun. Diğer 7 kabloda sıkıntı yok. Şimdi 1,2,3 ve 6 numaralı kablolar veri iletme ve alma kabloları. Bunları saglam kablolarla bağladım. 4,5 pozitif güç, 7,8 negatif güç. Kamera tarafındaki 4 ve 5. kabloyu switchten gelen tek güç kablosu ile (switch tarafında 4. sıradaki pozitif güç kablosu) birleştirdim ve kameraya o şekilde bağladım. Yani 1,2,3,6,7,8 tek kabloyla bağlıyken switchten gelen 4. sıra kabloyu kamera tarafında 2 ye çoğaltıp 4. ve 5. sıradaki pine bağladım. Sonuçta ikisi de pozitif güç kablosu ama kameraya görüntü gelmedi. Işıklar yanıyor. Normalde diğer bir kamerada 1,2,3 ve 6 yı cat6 ile switch e bağlayıp kalan 4,5 i 12v adaptörün pozitif kablosuna; 7,8 i ise adaptörün negatif kablosuna bağlamıştım ve çalışmıştı. Bu kameranın yakınında priz girişi olmadığı için bunu yapamıyorum. Sizce sorun ne? Başka türlü 1 tane çalışmayan kablosu olan cat6 kablosu ile adaptor olmadan kamerayi nasıl çalıştırabilirim yardımcı olabilir misiniz?