IP ve Port Bilgisinden Kişiyi Bulmak Mümkün mü ?

sybil

Megapat
Arkadaşlar merhabalar, kuzenimin başına gelen durumu araştırıyoruz ve sizlerin bilgilerine güvendiğim için buraya konu açma gereği duydum. Kuzenimin Knight Online oyununda yüksek meblağlı oyun karakteri var ve bu karakter muhtemelen mail ile gelen keylogger vb. programla çalındı. Bunun hakkında suç duyurusunda bulundu, bu kişinin savcılık tarafından IP adresi araştırılıyor. Sorum şu; bu karakterin hangi IP / Port adresinden çalındığını bilmek mümkün mü? Bu IP / Port bilinse de o IP'nin ve Port'un değişmesi durumları söz konusu mu? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsi geçen kişi yaşadığı evden, kimliğini gizlemek adına hiçbir girişimde bulunmadan bu hırsızlığı gerçekleştirdiyse Public IP'si üzerinden adresine ulaşılabilir. Bu da hizmet aldığı ISP firmasının dökümlerine ulaşılarak mümkündür. Hangi Public IP hangi saha dolabı portuna tanımlıysa; o portun sahibini olan müşterinin de bir adres bilgisi vardır ve ISP aracılığı ile bu bilgiye kolayca ulaşılabilir. Yalnızca prosedür aşamasının ne kadar hızlı işleyeceği konusunda net bir yorum yapamıyorum.

Buna ek olarak X üniversitesinin ücretsiz Wi-Fi ağına bağlanan Y isimli öğrenciye ulaşmaya kalkarsan tarlada iğne ararsın; bu tip durumlar da söz konusu olabilir. Saldırıyı nereden yaptığı veya kimliğini gizlemek adına bir önlem alıp almadığı büyük önem arz ediyor anlayacağın. Port kolay kolay değişmese de IP değişebilir, yine de ISP kullanıcıyı tanımlayabilir.

Olay tamamen 2 gram akla sahip olup olmaması ihtimaline göre sonuçlanacaktır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı