DDR4 sistem için Intel işlemci önerisi

Retekai

Yoctopat
Daha fazla  
Intel işlemci önerisi istiyorum. DDR4 sistemim var. Ekstra para harcayıp AMD işlemci de alabilirim. Aslında DDR5 geçiş yapacaktım ama RAM'ler çok pahalı.

2 ay önce sepetime atıp ekran görüntüsü aldığım RAM'lerin fiyatı 2 X 16 6400 MHz DDR5 fiyatı 6.099 TL. Şu anki fiyatı 20.000 TL. Abi şaka mı bu?

Intel işlemci önerisi istiyorum. DDR4 sistemim var. Ekstra para harcayıp AMD işlemci de alabilirim. Aslında DDR5 geçiş yapacaktım ama RAM'ler çok pahalı.
Slot 1700 sanırım. Ekran kartı, bütçe de aktarırsanız güzel bir işlemci önerebilirim.

Sadece "Intel" yazınca maalesef ki öneri için yeterli bilgiyi edinemiyoruz. Anakart modeliniz nedir? Her anakarta her işlemci takılamıyor çünkü.

Ek olarak Intel işlemcilerin ikinci el piyasası ölüdür. Neredeyse sıfır fiyatı 10 olan bir Intel işlemcinin ikinci el fiyatı resmen 5-6'lara kadar düşmekte. O yüzden eğer bir 6-7k bütçelerde bir işlemci bakıyorsanız öncelik ikinci el ilanlara bakın derim. Ayrıca kesinlikle bu bantta 7500 F'den şaşmamalısınız tabii anakart desteklemedi orası ayrı ayrıca DDR5 gerekiyor.

Sadece "Intel" yazınca maalesef ki öneri için yeterli bilgiyi edinemiyoruz. Anakart modeliniz nedir? Her anakarta her işlemci takılamıyor çünkü.
MSI PRO H610M-E

Ek olarak Intel işlemcilerin ikinci el piyasası ölüdür. Neredeyse sıfır fiyatı 10 olan bir Intel işlemcinin ikinci el fiyatı resmen 5-6'lara kadar düşmekte. O yüzden eğer bir 6-7k bütçelerde bir işlemci bakıyorsanız öncelik ikinci el ilanlara bakın derim. Ayrıca kesinlikle bu bantta 7500 F'den şaşmamalısınız tabii anakart desteklemedi orası ayrı ayrıca DDR5 gerekiyor.
7500f alacağım fakat ramler çok pahalı o yüzden elimden bir şey gelmiyor

MSI Pro H610M-E

7500F alacağım fakat RAM'ler çok pahalı o yüzden elimden bir şey gelmiyor.

İkinci elden temiz i5 14400F. Paranız cebinizde kalır. Bu bütçede i7 çıkamıyoruz veya kf çıkmak için anakart gerekiyor. Dolayısıyla dediğim işlemciyi dediğim şekilde alırsanız hem cebinizde para kalır hem de iyi bir işlemci olmuş olursunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı