iPad 7.Nesil DFU Moduna girmiyor

DenBay Tech

Hectopat
Makaleler
5
Cihazımı uzunca bir süre iOS 15.7.1 sürümünde tuttum çünkü 16'nın performansı düşüreceğini düşündüm. Bir süre sonra kendi kendine çalışma esnasında tak diye kapanmaya başladı. iOS 15.7.2 gelince güncelledim fakat şu anda boot loop yapıyor. Recovery modunda ne Update ne de restore çalışıyor. Dfu'ya girmeyi bırakın kapatmaya kalktığımda bile hiçbir şey olmuyor.

Dfu'dayken Pro flash bile çalışmıyor. Sending kernelcache'deyken bir anda dönen tekerlek gidip yeniden başlıyor.

Gerçekten kafayı yemek üzereyim böyle kaldım ortada ne sıfırlanıyor ne de bir şey oluyor.

Error 4013.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yabancı forumdan birisi şöyle konu açmış "iPhone 12 kurtarma modunda kaldı" belki yardımcı olabilir.

Cihazımı uzunca bir süre iOS 15.7.1 sürümünde tuttum çünkü 16'nın performansı düşüreceğini düşündüm. Bir süre sonra kendi kendine çalışma esnasında tak diye kapanmaya başladı. iOS 15.7.2 gelince güncelledim fakat şu anda boot loop yapıyor. Recovery modunda ne Update ne de restore çalışıyor. Dfu'ya girmeyi bırakın kapatmaya kalktığımda bile hiçbir şey olmuyor.

Dfu'dayken Pro flash bile çalışmıyor. Sending kernelcache'deyken bir anda dönen tekerlek gidip yeniden başlıyor.

Gerçekten kafayı yemek üzereyim böyle kaldım ortada ne sıfırlanıyor ne de bir şey oluyor.

Error 4013.
Yüksek ihtimalle NAND ile alakalı sorun. NAND arızasını yazılım atmak ile çözemezsiniz. Ya Apple'ın servisine vereceksiniz ya da FPPRO gibi yerlere vereceksiniz. Apple, NAND çipini değiştirmez. Yüksek ihtimalle direkt anakarti değiştirir. Bu yüzden FPPRO daha mantıklı bir seçenek olabilir.

Yüksek ihtimalle NAND ile alakalı sorun. NAND arızasını yazılım atmak ile çözemezsiniz. Ya Apple'ın servisine vereceksiniz ya da FPPRO gibi yerlere vereceksiniz. Apple, NAND çipini değiştirmez. Yüksek ihtimalle direkt anakarti değiştirir. Bu yüzden FPPRO daha mantıklı bir seçenek olabilir.
Hic FPPRO'dan bahsetmeyin. Cok gosterisci bir havalari var gibi, Guvenilirler midir sizce ?
Ona gore arkadasima oneride bulunurum 5s'in NAND'ini yukseltir biraz maddi acidan kisitli oldugu icin.

Onun disinda ben tr'de yasamiyorum amerikadayim ve bu iPad'i Ocak 2020'de TR'den almistim.
15.7.2'yi yuklemeden evvel bazen kapanirdi.

Bir baska arkadasimin NAND'i arizali oldugu ogrendigi iPhone X'ine format attigimizda herhangi bir uyari vermedi. Onun telefonunda 4013 2009 gibi uyarilar gelmezdi. Restore successfull derdi ama boot loop yapardi.

Bende ise restore'a izin vermiyor acaba A10 ile ilgili mi sorun var ?
onun haricinde iPad'i hep Apple Pencil ile not alma gibi islerde kullandim. Hic isinmadi ve darbe almadi. Aklim almiyor

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı