iPad Air 11 (M3) vs iPad A16

HulkGercekmi

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, iki model arasında kararsız kaldım. Üniversitede okuyorum, hergün saatlerce not tutmak için kullanacağım. Onun dışında MacBook'uma gerektiği zamanlarda 2. ekran olarak kullanacağım. Oyun çok sık olmasa da küçük oyunlar illa oynarım. Kasmadan, hata vermeden, yormadan 5-7 sene götürsün beni. Normalde direkt M3 alırdım fakat M3 ile A16 arasında ciddi ciddi farklar var mı? M3 için bu bütçeyi zaten gözden çıkarmışken direkt onu mu almalıyım? Fikirlere açığım teşekkürler.

Hocam edit vb yapmıyorsan üretkenlik şeyleri kullanmıyorsan tasarım araçları vb ucuz olanı al bende yıllar önce iPad M1 Air almıştım. Ssadece PDF bakıyorum derslerde başka bir şey yapmıyorum ucuz alsam da aynısını yapardım ama ekran kalitesi vb de önemli tabii. Şimdi aklım olsa Samsung veya Huawei alırdım. MacBook var bende de ama ikinci ekran olarak kullanınca bir sırıtıyor hoş durmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. M1 iPad Air ile uzun süredir mutluyum ama hiç ikinci ekran olarak kullanma ihtiyacı hissetmedim ki 13" MacBook Air (M2) kullanıyorum, küçük bir ekranım var yani.

Bildiğim kadarıyla lamine ekran, işlemci, RAM ve USB 3.0/2.0 dışında farkları yok.

USB 3.0’a büyük ihtimalle ihtiyacınız olmayacak, mecbur kalırsam 2.0 kablo ile bağlıyorum şahsen, 3.0 kablo bulmakla uğraşmıyorum. İşlemci ve ram normal kullanımda o kadar önemli değil ama bir ihtimal yapay zekanın 8GB altı RAM’li cihazlara gelmeme ihtimalinden bahsediliyordu…

Ekrana gelirsek, normalde ekranı lamine olmadığı için düz iPad’i pek önermiyorum ama arada 10 bin lira olunca Air öneresim de gelmiyor pek.

Teşekkürler. Genel değerlendircek olursanız her şeyiyle hangisi dersiniz? Fiyat farkı önemli değil M3 parasını çoktan gözden çıkardım zaten. Yine buna rağmen A16 mı dersiniz?

Parası önemli değilse M3 alıp geçerdim ben olsam, bu şekilde düşündüğüm için Air almıştım zaten ama MacBook Pro M4 falan alma ihtiyacı hissetmeme sebebimin fiyatı olduğunu tekrar belirtmek isterim.

Teşekkürler. Genel değerlendircek olursanız her şeyiyle hangisi dersiniz? Fiyat farkı önemli değil M3 parasını çoktan gözden çıkardım zaten. Yine buna rağmen A16 mı dersiniz?

M3 ve pencil parasını gözden çıkardıysanız not tutma rahatlığı konusunda M3 daha iyidir en azından lamine ekran var yanlış hatırlamıyorsam A16'nın ekran süresinin biraz daha fazla olması lazım ama M3 de yetecektir.

13" olan M3 alınır mı? Acaba?

Alınır ama kullanım detayı verirseniz daha spesifik bir cevap verebiliriz.

YKS senesi ve sonrasında üniversitede not tutmak. 11" küçük geldi gözüme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…