iPad Air 11" vs Tab S9 Ultra

60 Hz takıntısını anlamıyorum S9 Ultra çok güzel bir tablet fakat M.2 kesinlikle düşük görülebilecek bir tablet değil hatta performans olarak M.2 önde S9 Ultra ekran olarak daha iyi.
120 hz bir cihazdan 60 hz gecilince anliyorsunuz hocam, kesinlikle goz zevkinde ciddi bir fark oluyor ama tabii ki m.2 kotu bir cihaz degil tek eksisi 60hz.

60 Hz takıntısını anlamıyorum S9 Ultra çok güzel bir tablet fakat M.2 kesinlikle düşük görülebilecek bir tablet değil hatta performans olarak M.2 önde S9 Ultra ekran olarak daha iyi.
Hocam sizde bu konu hakkında konu açmışsinız sanırım siz ne yaptınız?

Kafam çok karıştı açıkcası s9 ultra güzel fakat bana çok büyük geldi 11" daha kullanılabilir gibi. Bu zamana kadar da hiç apple kullanmadım merak ediyorum açıkcası.

klavye fiyatlarıda çok pahalı kafam iyice karıştı

120 Hz bir cihazdan 60 Hz gecilince anliyorsunuz hocam, kesinlikle goz zevkinde ciddi bir fark oluyor ama tabii ki M.2 kotu bir cihaz degil tek eksisi 60Hz.

Hocam arada 5K fark var hatta ks kalem bedava demiş muhtemlen öğrenci indiriminden yararlanacak 7K falan fark oluyor sadece ders çalışmak için o para verilir mi bilemiyorum ve muhtemelen iPad daha uzun ömürlü olacak.

Hocam arada 5K fark var hatta ks kalem bedava demiş muhtemlen öğrenci indiriminden yararlanacak 7K falan fark oluyor sadece ders çalışmak için o para verilir mi bilemiyorum ve muhtemelen iPad daha uzun ömürlü olacak.
Valla ipad uzun omurludur ama eger s9 ultra Samsung'un son amiral gemisi telefonlari da neredeyse ios stabilligine yaklasti ama tabletini bilemiyorum, eger oyleyse air'den daha uzun gider bence. Yine kisiye bagli ben hz olayina baya takintiliyim kasiyor gibi geliyor artik 60hz.

Hocam bide ben yarın bir gün satmaya kalksam ıpadı daha hızlı ve değer kaybı daha az bir şekilde satarım diye düşünüyorum. Halihazırsa yks ögrencisiyim eğer nasip olursa seneye üniversiteye giderken bölümüme bağlı olarak satıp bilgisayara geçme gibi bi düşüncem var.

Hocam sizde bu konu hakkında konu açmışsinız sanırım siz ne yaptınız?

Kafam çok karıştı açıkçası S9 Ultra güzel fakat bana çok büyük geldi 11" daha kullanılabilir gibi. Bu zamana kadar da hiç Apple kullanmadım merak ediyorum açıkçası.

Klavye fiyatları da çok pahalı kafam iyice karıştı.

Hocam pencil Pro ve M.2 iPad Air 11 inc satın aldım iPad haftaya pazartesi ya da salı elimde olacak evet S9 ultranın büyüklük - si var eğer ders çalışmak için alıyorsanız çok büyük tablet eziyet oluyor 13 inc alacaktım sırf bunun için vazgeçtim.
Benim alma sebeplerim Apple ekosistemine sahip olmam, IPad'in S9 ultraya göre daha uzun süre kullanılabilir olacağını düşünmem, pencil Pro'nun kullanım hissiyatı, not alma uygulamalarının iOS da daha kaliteli olması.
Kalem varken klavyeye pek gerek olacağını düşünmüyorum fakat ucuz yollu uyumlu bir klavye bende alacağım sanırım ama bence gereksiz özellikle magic keyboard aşırı gereksiz tableti çok büyütüyor hantallaştırıyor.

Vallahi iPad uzun omurludur ama eger S9 Ultra Samsung'un son amiral gemisi telefonlari da neredeyse iOS stabilligine yaklasti ama tabletini bilemiyorum, eger oyleyse Air'den daha uzun gider bence. Yine kisiye bagli ben Hz olayina bayağı takintiliyim kasiyor gibi geliyor artik 60Hz.

Hocam Air'den daha uzun gitmesi zor Android'in iOS kadar optimize olması çok zor ek olarak Air'daki işlem gücü S9 Ultranın üstünde ve S9 ultranın ekranı vs daha çok güç istiyor 120 Hz elbette güzel tablet fakat hala Android tabletlerin iPadOS kullanan tabletlere yaklaşması için zamanın olduğunu düşünüyorum.

Test sonuçları da belli ediyor hocam.

Dosya Ekleri

• 1723234345634.png
    1723234345634.png
    20,7 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Aslında Tab9 S9 Ultra daha iyi bir cihaz fakat yine de ben olsam iPad alırdım. Bunu 60 Hz'den hiç hoşlanmayan ve telefon olarak da Samsung kullanan biri olarak söylüyorum. Büyük ekran sevmeme rağmen Tab S9 Ultra'nın ekranını normalden fazla abartılı ve kötü buluyorum. Ayrıca Apple genel olarak tabletlerde daha da başarılı bir firma. Kullanım kolaylığı her zamankinden kolay geliyor. Siz ekran çok büyük olsun ve bol bol film, dizi, anime veya YouTube falan seyrederim derseniz S9 Ultra da harika bir seçim olacaktır.

Hocam pencil Pro ve M.2 iPad Air 11 inc satın aldım iPad haftaya pazartesi ya da salı elimde olacak evet S9 ultranın büyüklük - si var eğer ders çalışmak için alıyorsanız çok büyük tablet eziyet oluyor 13 inc alacaktım sırf bunun için vazgeçtim.
Benim alma sebeplerim Apple ekosistemine sahip olmam, IPad'in S9 ultraya göre daha uzun süre kullanılabilir olacağını düşünmem, pencil Pro'nun kullanım hissiyatı, not alma uygulamalarının iOS da daha kaliteli olması.
Kalem varken klavyeye pek gerek olacağını düşünmüyorum fakat ucuz yollu uyumlu bir klavye bende alacağım sanırım ama bence gereksiz özellikle magic keyboard aşırı gereksiz tableti çok büyütüyor hantallaştırıyor.

Hocam Air'den daha uzun gitmesi zor Android'in iOS kadar optimize olması çok zor ek olarak Air'daki işlem gücü S9 ultranın üstünde ve S9 ultranın ekranı vs daha çok güç istiyor 120 Hz elbette güzel tablet fakat hala Android tabletlerin iPadOS kullanan tabletlere yaklaşması için zamanın olduğunu düşünüyorum.

Son cikan amiral gemisi s serilerine bakilirsa iOS stabilligi ile kapisir Android, ama bunun bir diger nedeni de IOS'un eski stabilliginin artik biraz azalmasi. İnsanlar bunu bir turlu anlayamadi, adam A serisi Samsung kullaniyor geliyor iphone 15 pro aliyor aa diyor bu iOS cok stabil. Ama dedigim gibi tablet konusunda hakli olabilirsiniz cunku bilemiyorum cunku tecrubesizim.

Son cikan amiral gemisi s serilerine bakilirsa iOS stabilligi ile kapisir Android, ama bunun bir diger nedeni de IOS'un eski stabilliginin artik biraz azalmasi. İnsanlar bunu bir turlu anlayamadi, adam a serisi Samsung kullaniyor geliyor iPhone 15 Pro aliyor AA diyor bu iOS cok stabil. Ama dedigim gibi tablet konusunda hakli olabilirsiniz cunku bilemiyorum cunku tecrubesizim.

Hocam yeni çıkan telefonların stabilitesini o telefonların devri geçince daha iyi öğreneceğiz bakalım eskiyince hala gücünü koruyabiliyor mu?
Tablet konusunda özellik olarak güçlü çıkartıyorlar fakat dediğim gibi iPadOS ile Apple bence rakipsiz hala 8. nesil iPad kullanan tanıdığım var çatır çatır kullanıyor.

Hocam bir de ben yarın bir gün satmaya kalksam IPad'ı daha hızlı ve değer kaybı daha az bir şekilde satarım diye düşünüyorum. Halihazırsa YKS ögrencisiyim eğer nasip olursa seneye üniversiteye giderken bölümüme bağlı olarak satıp bilgisayara geçme gibi bir düşüncem var.

Hocam muhtemelen öyle olur fakat bu ekonomide kesin bir şey diyemem zaten mühendislik ya da mimarlık tercih etmezseniz diğer bölümlerde tablet daha çok işinize yarar çok zarar etmezsiniz diye düşünüyorum ama buna o zamanın 2. el piyasası falan bir sürü parametre etkili.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı