iPad nasıl hızlandırılır?

Vito Skaletta

Kilopat
Yer
Türkiye
iPad Mini 2 Retina kullanıyorum, aldığımda IOS 7 yüklü gelmişti hızı harikaydı, okuma ve izleme amaçlı kullanıyordum. Günümüzde artık ciddi anlamda yavaşlama var özellikle Safari uygulamasında dayanılmaz hale geldi uygulamalara girişte 3 saniye falan bekletiyor çok can sıkıcı anlayacağınız.

Şimdi bunu hızlandırmak için ne yapmalıyım? Fabrika ayarlarına döndürecektim fakat araştırdığımda bunun pek faydası olmadığını öğrendim, hard reset ile alakalı birşey bulamadım. Cihaz bilgileri ektedir.

A0AA4945-910A-465D-A005-03385C71DEB8.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Neredeyse 6. yılına girecek olan bir iPad kullanıyorsunuz, hızlandırmanızın bir yolu yok maalesef. Android olsaydı da bu durum çok farklı olmazdı, çünkü 6 sene, günümüz dünyası için oldukça uzun bir süre sayılıyor.

Bende iPad mini var ios 6 stoktu ios 9.3 şuan ve cidden düşük performans sergiliyor. Eski sürüm için jailbreak şart imzalı eski sürümünüz yoksa.
Çok fazla etkisi olmayabilir ama Ayarlar/Genel kısmından spotlight aramalarını ve arkaplanda uygulama yenilemeyi kapatabilirsin. Bir nebze rahatladı benim iPad.

Neredeyse 6. yılına girecek olan bir iPad kullanıyorsunuz, hızlandırmanızın bir yolu yok maalesef. Android olsaydı da bu durum çok farklı olmazdı, çünkü 6 sene, günümüz dünyası için oldukça uzun bir süre sayılıyor.
Hor kullanmadığım için hâlâ yeni gibi duruyor beraber gelen şarj aletiyle kullanıyorum o derece iyi durumda yani. Biraz hızlansa kafi.
Bende iPad mini var ios 6 stoktu ios 9.3 şuan ve cidden düşük performans sergiliyor. Eski sürüm için jailbreak şart imzalı eski sürümünüz yoksa.
Çok fazla etkisi olmayabilir ama Ayarlar/Genel kısmından spotlight aramalarını ve arkaplanda uygulama yenilemeyi kapatabilirsin. Bir nebze rahatladı benim iPad.
JB olayını hiç anlayamadım bir kere yapmayı düşündüm ama cihaz çöp olur diye çekindim.
Önerinizi deneyeceğim teşekkürler.

iOS 12'ye yükseltmeseydiniz durum daha iyi olabilirdi. Uzun süredir cihazı restore etmiyorsanız temiz kurulum yapın bir nebze rahatlatır.
Bana kalsa aldığım gibi kullanmaya devam ederdim. Uygulamalar kararsız çalışmaya başlayıp sürüm yükseltmeye zorluyordu maalesef.
Aldığımdan beri 5 yıldır sıfırlamadım deneyeyim bakalım.

Dışı değil, içi eskimiş zaten cihazın :) Donanım olarak yetersiz kalıyor günümüz için. Biraz da Apple'ın yavaşlatması var tabi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı