iPad nasıl şarj edilmeli?

Katılım
2 Kasım 2016
Mesajlar
251
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu pazartesi iPad 8 128 GB aldım. Nasıl şarj etmem gerektiğini pek bilmiyorum. Eğer akıllı cihazların şarj edilmesi hakkında bilgi sahibi olan tecrübeli arkadaşlarımız bu yazıyı okuyorlarsa bilgilerini burada paylaşırlarsa çok memnun olurum.
 
iOS 13'te şarj için bir yapay zeka desteği mevcut zaten. Senin belirli şarj döngünü anlayıp ona göre şarj ediyor. Mesela her gece şarja takıp her sabah 8'de şarjdan alıyorsan belirli bir süre pili %80'de bekletiyor ve saat 8'de %100 olacak şekilde yeniden şarj etmeye başlıyor.

Not: Bu özellik iPhone'larda kesin olarak var, iPad için denemeni ya da ayarlardan pil kısmına girmeni öneririm.
 
iPad'de Li-Po batarya var. Pilin sağlığını koruması için belirli bir voltajın altına düşmemesi gerekiyor. Zaten iPad dahil bütün akıllı cihazlar pil bu kritik voltajın altına düşmeden kendini kapatıyor. O yüzden şarjını tamamen bitirmediğin sürece istediğin gibi kullan, sıkıntı olmaz.
 
Arkadaşlar iPad’i ilk aldığım an var olan şarjını 0 a kadar kullandım. Daha sonra yüzde yüz olana kadar şarja taktım. Daha sonra bu 1 haftalık süreçte şarjı 20 ile 30 arasındayken şarja taktım hep. Yani bu bir haftada sarjı sadece bir kere sıfır oldu. Bunun çok büyük bir zararı olur mu?
 
Arkadaşlar iPad’i ilk aldığım an var olan şarjını 0 a kadar kullandım. Daha sonra yüzde yüz olana kadar şarja taktım. Daha sonra bu 1 haftalık süreçte şarjı 20 ile 30 arasındayken şarja taktım hep. Yani bu bir haftada sarjı sadece bir kere sıfır oldu. Bunun çok büyük bir zararı olur mu?
Sorun olmaz dostum. Arada bir 0'a inip kapanmasında bir sakınca yok. Her gün her gün olmadığı sürece bir şey olmaz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı