Merhaba arkadaşlar,
Yeni bir iPad almak istiyorum ve iki model arasında kararsızım: iPad Pro M2 11' ve iPad Air 6 11'. Hangi modeli tercih etmeliyim? Öncelikle kullanım senaryolarımı, ekosistemimi ve düşüncelerimi paylaşayım, sizlerden fikir almak istiyorum.
Mevcut IPad'im ve değiştirme sebeplerim:
Şu an iPad 9 256 GB Wi-Fi modelini kullanıyorum.
Cihazımdan memnunum ama artık donanımı eski kaldı. Özellikle:
• Bluetooth ve Wi-Fi sürümü düşük.
• Bazı uygulamalardan ve oyunlardan atıyor.
• Genel performansı ve RAM kapasitesi artık yetmiyor.
• Tasarım modern değil.
Kullanım senaryolarım:
1. medya tüketimi: YouTube, TikTok, Apple TV uygulaması ile dizi/film izlemek.
2. oyunlar: Carx street, Call of Duty Mobile, Minecraft, Roblox gibi güçlü oyunları sıkça oynuyorum.
3. genel kullanım: IPad'i günlük işlerim ve eğlence için kullanıyorum. Para kazanmak veya profesyonel işler için kullanmayacağım.
Ekosistemim:
• iPhone 13 Pro Max 128 GB (yakında iPhone 16 Pro'ya geçiş yapmayı planlıyorum.)
• MacBook Air M2 8 GB RAM 256 GB SSD (memnunum ama RAM biraz az kalıyor.)
• Apple Watch SE 2 (şimdilik memnunum.)
• AirPods Pro 2 USB-C (memnunum ve değiştirmeyi düşünmüyorum.)
Beklentilerim ve tercihlerim:
1. Face ID tercihim: iPad 9'daki Touch ID sensörü tozlanıyor ve nemleniyor, parmak izimi çoğu zaman okuyamıyor. Bu yüzden Face ID çok daha kullanışlı geliyor.
2. ekran: Promotion'a iPhone 13 Pro Max'te alıştım ve akıcı ekran deneyimi benim için önemli.
3. hoparlör ve mikrofon: Medya tüketiminde kalite farkını hissedebileceğim bir deneyim arıyorum.
4. performans: Güçlü oyunları sorunsuz oynatacak bir cihaz istiyorum.
5. bütçe: iPad Pro M2, Air 6'dan biraz daha pahalı, ancak bütçemi zorlayarak alabilirim. Yine de uygun fiyatlı bir seçenek cazip geliyor.
İncelediğim modeller:
1. iPad Pro M2 11”
• Avantajlar: Face ID, promotion (120 Hz), daha iyi hoparlör ve mikrofon, Thunderbolt, ince çerçeveler.
• Dezavantajlar: Fiyatı daha yüksek ve stok bulmak zor.
2. iPad Air 6 11”
• Avantajlar: Daha uygun fiyatlı, yatay kamera, hafif ve taşınabilir.
• Dezavantajlar: Face ID ve promotion eksikliği, hoparlör ve mikrofon kalitesi Pro'ya göre geride.
Kararsızlıklarım:
• Promotion ve Face ID gibi özellikler benim için çok önemli mi?
• Air 6'nın hoparlör ve ekran kalitesi beni rahatsız eder mi?
• iPad Pro M2'yi tercih etmek uzun vadede daha mı mantıklı olur?
Tüm bu senaryolara göre sizce hangi IPad'i almalıyım?