IPad Pro M2 11' vs iPad Air 6 11'

ArdaReis00

Decapat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir iPad almak istiyorum ve iki model arasında kararsızım: iPad Pro M2 11' ve iPad Air 6 11'. Hangi modeli tercih etmeliyim? Öncelikle kullanım senaryolarımı, ekosistemimi ve düşüncelerimi paylaşayım, sizlerden fikir almak istiyorum.

Mevcut IPad'im ve değiştirme sebeplerim:

Şu an iPad 9 256 GB Wi-Fi modelini kullanıyorum.

Cihazımdan memnunum ama artık donanımı eski kaldı. Özellikle:

• Bluetooth ve Wi-Fi sürümü düşük.

• Bazı uygulamalardan ve oyunlardan atıyor.

• Genel performansı ve RAM kapasitesi artık yetmiyor.

• Tasarım modern değil.

Kullanım senaryolarım:

1. medya tüketimi: YouTube, TikTok, Apple TV uygulaması ile dizi/film izlemek.

2. oyunlar: Carx street, Call of Duty Mobile, Minecraft, Roblox gibi güçlü oyunları sıkça oynuyorum.

3. genel kullanım: IPad'i günlük işlerim ve eğlence için kullanıyorum. Para kazanmak veya profesyonel işler için kullanmayacağım.

Ekosistemim:

• iPhone 13 Pro Max 128 GB (yakında iPhone 16 Pro'ya geçiş yapmayı planlıyorum.)

• MacBook Air M2 8 GB RAM 256 GB SSD (memnunum ama RAM biraz az kalıyor.)

• Apple Watch SE 2 (şimdilik memnunum.)

• AirPods Pro 2 USB-C (memnunum ve değiştirmeyi düşünmüyorum.)

Beklentilerim ve tercihlerim:

1. Face ID tercihim: iPad 9'daki Touch ID sensörü tozlanıyor ve nemleniyor, parmak izimi çoğu zaman okuyamıyor. Bu yüzden Face ID çok daha kullanışlı geliyor.

2. ekran: Promotion'a iPhone 13 Pro Max'te alıştım ve akıcı ekran deneyimi benim için önemli.

3. hoparlör ve mikrofon: Medya tüketiminde kalite farkını hissedebileceğim bir deneyim arıyorum.

4. performans: Güçlü oyunları sorunsuz oynatacak bir cihaz istiyorum.

5. bütçe: iPad Pro M2, Air 6'dan biraz daha pahalı, ancak bütçemi zorlayarak alabilirim. Yine de uygun fiyatlı bir seçenek cazip geliyor.

İncelediğim modeller:

1. iPad Pro M2 11”

• Avantajlar: Face ID, promotion (120 Hz), daha iyi hoparlör ve mikrofon, Thunderbolt, ince çerçeveler.

• Dezavantajlar: Fiyatı daha yüksek ve stok bulmak zor.

2. iPad Air 6 11”

• Avantajlar: Daha uygun fiyatlı, yatay kamera, hafif ve taşınabilir.

• Dezavantajlar: Face ID ve promotion eksikliği, hoparlör ve mikrofon kalitesi Pro'ya göre geride.

Kararsızlıklarım:

• Promotion ve Face ID gibi özellikler benim için çok önemli mi?

• Air 6'nın hoparlör ve ekran kalitesi beni rahatsız eder mi?

• iPad Pro M2'yi tercih etmek uzun vadede daha mı mantıklı olur?

Tüm bu senaryolara göre sizce hangi IPad'i almalıyım?

Ipad pro al bence ve 16 pro almayıp 17 yi bekleyebilirsin 13 pro max in daha gideri var

iPad Pro al bence ve 16 Pro almayıp 17'yi bekleyebilirsin 13 Pro Max'in daha gideri var.

Hocam öylede şu an kullandığım telefonu başka bir aile birerime vereceğim onun telefonu çok eskidi yeni bir telefonda almak istemiyoruz o yüzden tavsiyeniz için teşekkür ederim ama.

Aradaki 10 bin TL fiyat farkına Pro modelinin değeceğini düşünmüyorum, Air 6 çok daha mantıklı. Hatta Air 5 ile Air 6 arasında bile işlemci dışında fark yok Air 5 alsanız da hiçbir kaybınız olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı