IPad Pro M5 ilk izlenim

iPad Pro M5 Hakkında İlk İzlenimim​

(512 GB, Wi-Fi modeli, Gümüş rengi, 13")​

Merhabalar, uzun süredir inceleme konusu oluşturmuyordum. Aslında bu cihaz için de böyle bir konu oluşturmak çok erken. O yüzden şu an ilk izlenim olarak bırakıp 1-2 hafta deneyimledikten sonra normal bir inceleme konusu oluşturmayı düşünüyorum.

Öncelikle bu cihazı neden aldığımı belirteyim. Ben günlük hayatımda günün en az yarım saatini tablette geçiren biriydim. Önceden kullandığım 9. nesil iPad yavaş yavaş yolculuğunun sonuna gelmeye yaklaşmıştı. iPadOS26 güncellemesini aldı sanırım, yazılım güncelleme kısmında gözüküyordu ancak şarj ömrü vb. sorunlardan dolayı yeni bir cihaza geçmem gerekiyordu. Başlarda iPad Air bakarken biraz ufak bir farkla 11 inç Pro modele yönelebileceğimi fark ettim. Sonradan "az daha ekleyeyim" kafasında kendimi M4 sipariş ederken buldum. Tabii öyle bir vakitte söyledim ki siparişten 3-4 gün sonra M5 çıktı. Çıktığı gün de tüm M4 siparişlerini M5'e yükselttiler ancak Apple Destek ekibinin yanlış yönlendirmesi sonucu aradaki farkı ödeyerek M4 siparişini iptal edip M5 siparişi vermiş bulundum.

Duyduğum yorumlara göre M4 bile gücünü yansıtabilmiş bir işlemci değilmiş. iPadOS'un verimsizliğinden falan kaynaklı olduğunu belirtiyorlardı. Eğer yanlış düşünmüyorsam bu fikir gerçekten de doğru olabilir, 4K 60FPS video render süresini kısaltmaktan başka bir insan M3 ya da M4 cihazdan M5'e neden geçsin ki?

Kutu İçeriği​

Kutudan klasik tanıtım kağıtlarıyla beraber örgü bir şarj kablosu çıkmakta. Eğer siyah rengini alırsanız örgü kablo da siyah renkte geliyor diye biliyorum diğer inceleme videolarından gördüğüm kadarıyla. Adaptör maalesef bizim bölgemiz için ürünle beraber gönderilmiyor. Ben ek olarak 30W adaptör satın aldım. Eski iPad cihazlarıma kıyasla Apple tarafı 4-5 yıldır ambalajlarda daha "çevre dostu" olmaya yöneldiği için kaplamasız, yeşil bantlı kutuyla beraber geldi.

Geekbench 6 Benchmark Sonuçları​

Merak edenler için M4 serisine ait referans değerler de "Single-Core" için 2563 puan, "Multi-Core" için 9758 puan şeklinde.

Merak edenler için M4 serisine ait referans değerlerindeki GPU skoru 45.478 şeklinde.

Son Yorum​

Ürün hakkında teknik bilgiye Google'dan ulaşabilirsiniz. Cihazın Wi-Fi 7 desteklemesinden başka hiçbir teknik özelliği aklımda yok. 1-2 hafta sonraki açacağım deneyim konusuna Apple Pencil Pro'yu da dahil edip ekstra teknik özelliklere değinmek istiyorum. Sorunuz varsa sorabilirsiniz, yanıtlamaya çalışırım. Cihazın M4 kılıfı ve kırılmaz ekranıyla uyumlu olduğunu da belirtmekte fayda var. (Smart Folio ya da Magic Keyboard hakkında fikrim yok. Spigen kılıf ve kırılmaz ekran konusunda Apple Destek tarafına danıştığımda sıkıntı olmayacağını söylediler ve olmadı.)

Okumaya ayırdığınız vakit için teşekkürler. (Konuda gördüğünüz tüm fotoğrafları ben çektim.)

Güzel günlerde kullanın hocam, harika bir tercih olmuş. Sonraki incelemenizi bekliyorum.
Çok teşekkür ederim. Yeni incelemeyi attığım zaman buraya da duyurmuş olurum. Bu konuyu takibe alabilirsiniz.

Güle güle kullanın. Daha çok kullanım senaryolarınız nelerdir meraktan soruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…