PS5 Pro ilk izlenim

Merhaba arkadaşlar PS5 Pro'yu alalı 2 gün oldu ve ilk deneyimlerimi size aktarmak istedim. Kendi kullandığım PS5 fat CFI1016A'dan geçtim. CFi7021 Avrupa cihazı 32K'ye aldım. Arkadaşlar şunu belirtmeliyim ki bu cihaz aralık 2024 itibari ile hiçbir anlam ifade eden bir konsol değil. Yani bugünlerde bu cihaza geçmek için en ufak sebep yok çünkü oyunu yok. Ben bu konsolu GTA 6'yı daha iyi oynamak için ve PS6 gelene kadar gelecek diğer oyunları daha iyi oynamak için aldım.

WhatsApp Görsel 2024-12-19 saat 00.02.31_33e1e5d2.jpg

Fat kasam ile yan yana da koyduğumda aynı boydalar diyebilirim fat kasanın altında stant var ondan 3-4 cm daha yüksek. Tabii ki fat kasa çok daha şişman Pro ise çok daha ince bir konsol olmuş. Henüz disk okuyucu alamadım stoklarda yok garip bir şekilde.
Artıları:
-Daha güçlü bir GPU barındırması.
-Pssr yapay zekasına sahip olması.
  • Daha iyi ışın izleme sunabilecek olması.
  • ⁠V2 DualSense ile geliyor olması.
  • ⁠PS5 fat kasaya göre özellikle çok daha hafif, taşınılabilir ve ince yapıda olması. Ayrıca PS5 fat kasa kadar sessiz diyebilirim. Genel olarak fazla ısınmıyor ama fat kasa bence daha serin çalışıyor.
-2TB depolama alanı ile geliyor. ( PS5 fat kasa 667GB ile geliyor yani neredeyse 3 katı kadar fazla depolama alanı bizimle).
Eksileri:
-Kutu içeriğinde ne bir dikey stant ne de CD sürücü olmaması.
  • Türkiye'de fiyatı gereksiz pahalı.
  • ⁠En büyük eksisi ise bu cihazın PS5'e göre atak yaptığını gösteren hiçbir oyunun olmaması.
-1080p ekrana bağladığınızda “PS4 oyunlarını iyileştir” seçeneğini açamıyorsunuz.
Spider-Man 2'de deneyimledim açıkçası normal PS5'ten uzaktan oynarken ben hiçbir farkını göremedim. Ancak FC 25'te grafiklerde ve halı sahada çimlerde bu farkı çok net gördüm PS5'ten gerçekten daha iyi olmuş. Bu cihazın en büyük eksisi yapay zekasını donanım gücünü maalesef ki eski çıkan PS5 oyunlarının çoğunda gösterememesi. Bundan sonra gelecek olan oyunlarda örneğin ghost of yōtei gibi birinci parti oyunlarda ben farkını göstereceğini düşünüyorum.
V2 DualSense nasıl olmuş?
PS5 Pro aldığınızda V2 kontrolcü içinden çıkıyor. Açıkçası eski DualShock'larda olduğu gibi bir atılım beklemeyin. Zaten mevcut V1 DualSense'ler de geçtiğimiz 4 yılda her sene revize olduğu için bir sorunları yoktu. Benim ilk fark ettiğim tetik tuşunu kullandığımız oyunlarda tetik tuşu devreye girerken çok daha az bir ses çıkarıyor. Kare üçgen yuvarlak çarpı tuşları daha sert yapılmış daha sağlam hissettiriyor. Yani beni mutlu eden kısım en başta dediğim yay sesleri çok daha minimalize edilmiş. Sırf bu yüzden V1 daha ucuzsa fark verilmez ancak makas yakınsa bence V2 almalısınız. Sadece şu anda siyah ve beyaz renkler için V2 kontrolcü mevcut.
PS5 Pro şimdiden alınır mı?
Eğer ki yurt dışından getirtebiliyorsanız getirtin derim. Veya sarı site üzerinde en fazla 35K'ye kadar olan ilanlardan bakıp alabilirsiniz. Ancak Türkiye'den bu cihazı 50K'ye almak gibi büyük bir hata yapmayın. Bugün için benim gözümde psikolojik sınır en fazla 35k verilir diyor bu konsola. Üstü her kuruşta dolandırılmış hissedersiniz kendinizi. Seneye bu konsolun önemi çok daha artacaktır diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence PS5 normal alan almasın bosa artı bir de Pro'nun fiyatı Türkiye'ye göre tuzlu ama özelliklere bakarsak gayet normal gibime geliyor.

Hocam evet özelliklere göre fiyat PS5'ten pahalı olacaktı ancak döviz bazında da 800 euro çok pahalı. 800 euro fiyat olacaksa, disk okuyucu ve stant beraber gelmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Bu boş kutu içeriğine rağmen cidden pahalı fiyat bana göre.

Hocam evet özelliklere göre fiyat PS5'ten pahalı olacaktı ancak döviz bazında da 800 euro çok pahalı. 800 euro fiyat olacaksa, disk okuyucu ve stant beraber gelmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Bu boş kutu içeriğine rağmen cidden pahalı fiyat bana göre.

Ben tam kutu içeriğini bilmediğim için dedim ama cidden gelmeli mesela bende yaklaşık 6 ay önce PS5 Slim aldım keşke stant gonderseler. Ama açıkçası pahalı.

Ben tam kutu içeriğini bilmediğim için dedim ama cidden gelmeli mesela bende yaklaşık 6 ay önce PS5 Slim aldım keşke stant gonderseler. Ama açıkçası pahalı.

Normalde fat kasa PS5'lerden stant çıkıyordu ancak Slim'den itibaren standı kullanıcıya lüks yaptılar.

Ayenen onun yerine küçük bir şey koydular oda hafifi dokunsan sallanıyor zaten bende standsız düz devam ediyorum.

O dandik ayaklar yan tutmak için hocam Pro'dan da çıkıyor. Açıkçası tüm PS5'ler bence dik çok daha karizma duruyorlar. Konsol dik kullanılmak için üretilmiş gibi zaten. O yüzden o ayrı satılan dik tutma standını aldım ben.

O dandik ayaklar yan tutmak için hocam Pro'dan da çıkıyor. Açıkçası tüm PS5'ler bence dik çok daha karizma duruyorlar. Konsol dik kullanılmak için üretilmiş gibi zaten. O yüzden o ayrı satılan dik tutma standını aldım ben.

Aynen zaten yan durunca çok saçma duruyor sanki PS4 PS3 gibi ama bir fotoğrafini atarsanız sevinirim nasıl duruyor bir bakmak istiyorum.

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. Evet, mantıklı bir konsol değil ama para varsa alınır. Çok da kasmaya gerek yok bence.

Kutu içeriğinin boşluğu küfür etkisi yaratır bu arada.

Teşekkür ederim hocam. Kutuyu açarken zaten ağzımdan kaçtı birkaç süslü kelime😄 Hadi dijital sürüm olarak yaptın, CD devri bitti artık dedin ama şu standı bari koyarsın ya. PS5 Slim dijital versiyon alan bir insandan Pro alan birinin farkını hissetmesi lazımdı.

Pardon hocam görmemişim şunun gibi yapan varmıdır başka be
Bu konsolu bulsaydım kutusunu bile açmazdım cidden çok şık özel seri bu😄

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı