IPhone 11, 5 sene daha dayanır mı?

iPhone 6 mesela 10 yıldır kullandım ama gücü yetmiyor artık. Lakin güncelleme almaz ise bile iPhone 11 zaten yeterince hızlı bir cihaz. iPhone 6 gibi kötü donanımlarla çıkmadı. iPhone 6 zamanında da kötüydü .

One UI 6, IOS'i geçebilir bile. iOS 16 malum, berbat bir sürüm. Herhalde yazılım departmanını 13 yaşındaki ergen kızlara verdiler. Tuhaf olan da şu ki yeni macOS sürümü gayet hoş. Herhalde iki yerde çalışan insanların iletişim kurması yasak. macOS sürekli gelişirken iOS sürekli geriliyor.

iPhone 11 bomboş telefon, aynı bütçede S21 FE tercih edilmeli, S21FE alıp artan paraya mekanik klavye alabilirsiniz harika bir şey.

Tek problemi şarj S21FE telefonunda batarya işlemci kamera günlük kullanıcı için asla pişman etmez, günde 2. şarjı istiyor yoğun kullanımda o sıkıntı. Onu da 60 Hz ile çözebilirsiniz zaten iPhone 11'e razı olan adam S21FE'ye nimet gözüyle bakar.

"Bomboş" biraz hakaret gibi olmuş hocam. Günlük kullanımda ve fotoğrafçılıkta hala iyi telefon. Dediğiniz gibi yine de S21 FE çok daha mantıklı.

Bu arada iPhone 11 uygulama desteği vs. ile 5 sene götürür diyorum ben.

Ablam almıştı haberim yokken hayatta aldırmazdım yoksa. iPhone fiyatları Türkiye'de çok uçuk o yüzden, zengin değilseniz yani bütçeyi umursamadan almıyorsanız iPhone tercih etmek saçma.

Yurt dışında iPhone 14'ün rakibi S23 iken burada iPhone 13 rakibi S23 Plus o kadar fark var.

Gerçekten de öyle. Samsung'un bizim ülkeye biraz kıyak geçmesinden kaynaklanıyor bu durum. Yoksa fiyatlar birbirine yakın olurdu muhtemelen.

Ablam almıştı haberim yokken hayatta aldırmazdım yoksa. iPhone fiyatları Türkiye'de çok uçuk o yüzden, zengin değilseniz yani bütçeyi umursamadan almıyorsanız iPhone tercih etmek saçma.

Hocam şu kadın milletinde de hafif gösteriş merakı var ne yalan söyleyeyim. Benim kardeşim de katlanabilir telefon düşkünü mesela. ZFlip 5 fiyatına S23 Ultra alınır, her anlamda daha iyi diyorum, telefonun katlandığını söylüyor. Zevkler ve renkler tabii. Kimseye karışmam ben bu konuda.

Son düzenleme:

Yerinizde olsam zorla S23 Ultra aldırırdım

Yapacak bir şey yok maalesef her ürünün kendi kullanıcılar var.

Yerinizde olsam zorla S23 Ultra aldırırdım

Yapacak bir şey yok maalesef her ürünün kendi kullanıcılar var.

Öyle hocam. Ben mesela iPhone alan adama da bir şey demem daha iyisi varken. Kendince sebepleri vardır ama gösteriş için aldıysa hafif kıllanırım kendisine. Gösterişi pek sevmiyorum. Gösteriş meraklılarından da pek haz etmem.

Babamda iPhone 5 vardı, ilk çıktığında (2012 Eylül) almıştı ve tam 7 sene kullandı, iPhone'lar oldukça uzun ömürlü, eğer dikkatli kullanırsanız neden dayanmasın? Ancak 5 sene sonra ne kadar güncel uygulama çalıştırır, veya stabil kalır mı, kalmaz mı bilemeyeceğim.

11 sene önce alınan cihaz gayet aktif bir şekilde çalışıyor, hatta Instagram kurdum yakın zamanda. Merak etmeyin, iPhone 11'i 5 sene daha kullanırsınız diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…