iPhone 11 bataryası delindikten sonra hala kullanılabilir mi?

Makaleler
1
Yer
TR
Daha fazla  
Merhaba.

iPhone 11'in arka camını değiştirirken eski camı sökerken bir anda bataryayı deldim ve sonrasında 2 saniyeliğine "fıssst" diye kıvılcımlı duman çıktı.
Batarya delindiği sırada telefon tamamen kapalıydı fakat batarya anakarta bağlıydı. Deldikten sonra telefonu açıp pil bağlantısını söktüm hemen.

Sadece batarya değişimi ile telefonu sağlam şekilde kullanabilir miyim yoksa anakarta veya başka bir parçaya hasar vermiş olabilir mi?

Sadece bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.

Benzer bi olay ben 6S kullanıyorken başıma gelmişti. İşini iyi bilen bir telefoncuya götür ve anakartı incelet. Eğer bir hasar yaratmadıysa sorun yok. Hasar varsa da değiştir ya da aşırı dikkatli olmanı tavsiye ederim.

Sadece bilgisi olanlar yanıtlasın demişsin ama bu duruma bilgisi olan birisi bile net yanıt veremez. Sorunda olabilir olmayabilir de. Diğer telefon bileşenlerine zarar vermişte olabilir olmayabilir de burda biz ancak tahmin yapabiliriz. Nihai olarak bana kalırsa diğer hiçbir parçaya zarar vereceğini düşünmüyorum. Bilgisi olan birisinin yorumlamasından ziyade bilgili bir telefoncunun bakması, incelemesi en doğru sonucu verecektir.

Merhaba.

iPhone 11'in arka camını değiştirirken eski camı sökerken bir anda bataryayı deldim ve sonrasında 2 saniyeliğine "fıssst" diye kıvılcımlı duman çıktı.
Batarya delindiği sırada telefon tamamen kapalıydı fakat batarya anakarta bağlıydı. Deldikten sonra telefonu açıp pil bağlantısını söktüm hemen.

Sadece batarya değişimi ile telefonu sağlam şekilde kullanabilir miyim yoksa anakarta veya başka bir parçaya hasar vermiş olabilir mi?

Sadece bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.
Li-İon piller böyle bir durumda imha olurlar yani hayır.

Sadece bilgisi olanlar yanıtlasın demişsin ama bu duruma bilgisi olan birisi bile net yanıt veremez. Sorunda olabilir olmayabilir de. Diğer telefon bileşenlerine zarar vermişte olabilir olmayabilir de burada biz ancak tahmin yapabiliriz. Nihai olarak bana kalırsa diğer hiçbir parçaya zarar vereceğini düşünmüyorum. Bilgisi olan birisinin yorumlamasından ziyade bilgili bir telefoncunun bakması, incelemesi en doğru sonucu verecektir.

Hocam doğrudur biraz yanlış söyledim tabii ki burada net bir şey yok ama kafadan sallamak yerine bilgisi veya yaşanmışlığı olan birisi tahminde bulunsun demek istemiştim. Dediğim gibi yanlış söyledim.

İnşallah zarar yoktur. :D

Kesin bilgi mi hocam? :D tırsıyorum bozuldu diye.

Arkadaşlar peki şu andan itibaren pil tekrardan patlayabilir mi acaba?
Pil hala kasada duruyor sadece bağlantısı yok ve balkona koydum. :)

Hocam doğrudur biraz yanlış söyledim tabii ki burada net bir şey yok ama kafadan sallamak yerine bilgisi veya yaşanmışlığı olan birisi tahminde bulunsun demek istemiştim. Dediğim gibi yanlış söyledim.

O deliğin parçalara geliyor gelmemesine bağlı gelmediyse batarya,ekran ve kasa değişimi ile kurtulursun pilin büyük bir alev çıkartmadıysa sorun yok.

Kesin bilgi mi hocam? :D tırsıyorum bozuldu diye.

Arkadaşlar peki şu andan itibaren pil tekrardan patlayabilir mi acaba?
Pil hala kasada duruyor sadece bağlantısı yok ve balkona koydum. :)
Batarya değişimi şart.

O deliğin parçalara geliyor gelmemesine bağlı gelmediyse batarya, ekran ve kasa değişimi ile kurtulursun pilin büyük bir alev çıkartmadıysa sorun yok.

Delik arkadan açıldıgı için parçalara gelmedi ve kasa değişimi de gerekmiyor ufak bir kıvılcımdı kasa sapasağlam.
Ekranımda zaten kırıktı ve ekranı da değişecektim elimde ekran da vardı şu an. :(

O deliğin parçalara geliyor gelmemesine bağlı gelmediyse batarya, ekran ve kasa değişimi ile kurtulursun pilin büyük bir alev çıkartmadıysa sorun yok.

Batarya değişimi şart.

Sadece batarya değişimi olacaksa o hiç problem değil anakart sağlam olsun yeter. Yarın batarya alıp konuyla ilgili güncelleme yapar ve sonuçları paylaşırım.

O tıslama bataryanın elektroliti ateşlendi demek. Şanslısın ki içinde fazla güç yokmuş sanırım.

Bu tür durumlarda batarya kendi içinde kısa devre olduğu için anakarta normalde giden elektrik de gitmeyecektir zaten, eğer anakarta alev veya oksit yapabilecek sıvı bulaşmadıysa hasarlı değildir.

O tıslama bataryanın elektroliti ateşlendi demek. Şanslısın ki içinde fazla güç yokmuş sanırım.

Bu tür durumlarda batarya kendi içinde kısa devre olduğu için anakarta normalde giden elektrik de gitmeyecektir zaten, eğer anakarta alev veya oksit yapabilecek sıvı bulaşmadıysa hasarlı değildir.

Evet fazla güç yoktu böyle durumlar için şarjı bitikken yaptım.
Hocam pil hala kasada şu an. Bunu evire çevire bükerek kasadan söksem gene patlama ihtimali var mı yoksa olan oldu mu zaten?

Konuyla ilgili güncelleme yapar ve sonuçları paylaşırım.

Güncelleme: Cihazda kısa devre var ve şu an teknik serviste :D

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı