Çözüldü iPhone 11 crash veriyor ve restart atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
TR
Daha fazla  
Merhaba.
iPhone 11 cihazım bugün ses açma kısma tuşu bozuk diye yenisiyle değiştirildi ve 3-5 dakikada bir açılıp kapanıyor.
3uTools üzerinden crash report içeriğini metin belgesi olarak ekledim.

Dosya Ekleri

• CrashLog.txt
    886,4 KB · Görüntüleme: 46
Çözüm

Telefon değişmeden önce hep panic atıyordu fakat değiştiğimden beri şu an hiçbir sorun yok zaten şarj bordu yıpranmış haldeydi 2.el aldım cihazı çünkü. İşlemli cihaz.

Tüm testleri yaptım hiçbir sorun yok yardımın için teşekkürler.

Bu sorunu yaşayacak kişilere söylemem gereken şey şu ki; eğer bilginiz yoksa yapmayın ben tecrübeliyim amatör de olsam tecrübem var 10-15 kez iPhone 11 baştan sona toplamışlığım var o yüzden zarar vermeden hallettim ama bilmeyenler yapmasın çünkü cidden ince detaylar var zarar verir cihaza.

Genel olarak özetle şunu söyleyebilirim ki; missing sensor kısmından sonra Mic2, prs0 gibi şeyler görürseniz çoğunlukla şarj bord değişimi düzeltiyor. Missing sensor yerine başka şeyler de yazıyor olabilir tabii ki bunu da internette Türkçe ve İngilizce olarak ayrı ayrı detaylı aratıp sorunların tespitini kısmen yapabilirsiniz.

Benim cihazın panic dosyasında missing sensor kısmından sonra Mic2, prs0 gibi şeyler görünüyordu ve bunun şarj bordundaki komponentlerle alakalı oldugunu öğrendikten sonra değişimini yaptım (orijinali ile) ve düzeldi.
Reset derken normal kapanıyor mu yoksa hard reset gibi mi?

Eğer normal kapanıyorsa açıldıktan sonra hard reset atmayı dene "Home ve Power tuşlarına beraber basıp kapanana kadar bekle"

Oda olmazsa DFU moda al restore et.

Hard reset gibi kapanıyor da sanırım yazılımsal bir hata var biraz dikkatli okuyup internetten bakınca yabancı forumlarda yazılımsal hata olduğunu, restore ile düzeldiğini söylemişler. Nadiren donanımsal olarak bir sıkıntıya da işaret olabileceğini de belirtmişler. İnşallah değildir.

Bir restore edin hocam hala devam ederse FPPRO da arıza tespiti yaptırın derim.

Sorunun genel adı bu: "userspace watchdog timeout: No successful checkins from thermalmonitord"

Bir restore edin hocam hala devam ederse FPPRO da arıza tespiti yaptırın derim.

Şu anda restart atmıyor eğer devam ederse restore ederim gene düzelmediyse tek tek parça söküp arıza tespiti yapacağım artık. FPPRO gibi yerlere hiç veresim yok cihazın yarı fiyatı fatura kitleyecek sonra.

Merhaba.
iPhone 11 cihazım bugün ses açma kısma tuşu bozuk diye yenisiyle değiştirildi ve 3-5 dakikada bir açılıp kapanıyor.
3uTools üzerinden crash report içeriğini metin belgesi olarak ekledim.

Dostum cihazın panic atıyor. Panic şu demektir; Apple cihazlar her 180 saniyede bir bütün donanımlarını kontrol eder. Eğer ki donanımlarından birisinde arıza varsa kendini reset attırır. Resete düşen en büyük arızalar genellikle Power tuşu, NAND veya şarj bordu arızalarıdır. Reset atma şu anlık dursa bile her an tekrar başlayabilir. Tuşunu değiştiren ustaya götür ya filmi tekrar değiştirsin ya da güzelce oturtsun bir problem ileride yaşama.

Evet detaylı araştırma sonucu büyük olasılıkla şarj bordunda bir arıza olduğunu tespit ettim. Şu anda şarj bordunu değiştirmekle uğraşıyorum. İleride aynı hatayı yaşayanlar olursa diye değişimden sonra düzelip düzelmediğini belirteceğim.

Hata metninde "missing sensor" kısmından sonra "prs0" ibaresi bulunuyor. Bu şarj portundaki bir sensörden kaynaklanıyormuş yabancı forumlarda gördüm.

Şarj bordunu sökerken oldukça dikkatli olun. Konnektörü anakart altından gelir. Fazla zorlarsanız anakartı kırarsınız ya da konnektörü. Ayrıca gizli 4 tane cıvata var. İyice görmeniz ve onları da sökmeniz lazım. Zahmetli ve problemli bir iştir. Tavsiyem bir ustaya verin o değiştirsin. Ayrıca yan sanayi şarj bordlarında şebeke problemi çıkar. Elinizdeki bord orijinal çıkma bord değilse kullanmanızı tavsiye etmem. Hatanın bordda olduğunu nasıl anladınız?

Edit: yazının devamını sonradan gördüm. Missing Report’ta yazanlar tahmini hatalardır. Her Panic’te 3 tane hata metni verir. Bunlar hata olduğu düşünülen parçalardır. Biz genelde önce bordu üstten takar deneriz. Komple değiştirmeyiz ki uğraşmayalım diye.

Çıkma orijinal bir bord var elimde. Panic dosyalarının hepsinde aynı hatayı vermiş. Şarj bordunu söktüm çoktan yenisini takacagım.

Çıkma orijinal bir bord var elimde. Panic dosyalarının hepsinde aynı hatayı vermiş. Şarj bordunu söktüm çoktan yenisini takacagım.
Bir deneyin hocam. Power değiştikten sonra bordun arızaya düşmesi biraz ironik olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…