iPhone 11 ekranında siyah çizgi oluştu

Yer
İstanbul
Merhaba. Eşimin telefonu bugün yaklaşık 1 metre mesafeden mermere düşmüş. Düştükten sonra böyle siyah bir çizgi oluştu ekranda.

Ekranda bir hasar yok görünürde, sadece ekran koruyucu hasar almış ama siyah çizgi oluşması var.

Bu siyah çizgi daha da yayılır mı yoksa bu şekil kalır mı? Telefon yurt dışı telefonu olduğu için orijinal ekran tamiri düşünmüyorum. Telefonu satsak çok para etmez, bir ekrana 7500 TL vermeye gerek yok o yüzden.

Eğer kullanılamaz duruma gelirse 750-800 TL'ye yan sanayi ekranlar satılıyor. Onlardan almayı düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir? Bu çizgi kendiliğinden gider mi yoksa ekran değişmek şart mı? Yayılır mı yoksa bu şekil kalır mı?

Ekranı değişmeden bundan kurtulmak mümkün mü? İlginize teşekkür ederim.

Not: Siyah çizgi ekranın alt kısmında oluştu.

Dosya Ekleri

• IMG_4408.jpeg
    IMG_4408.jpeg
    114 KB · Görüntüleme: 1.439
  • IMG_4409.jpeg
    IMG_4409.jpeg
    112,9 KB · Görüntüleme: 772
  • IMG_4410.jpeg
    IMG_4410.jpeg
    99,9 KB · Görüntüleme: 833
Merhaba. Eşimin telefonu bugün yaklaşık 1 metre mesafeden mermere düşmüş. Düştükten sonra böyle siyah bir çizgi oluştu ekranda.

Ekranda bir hasar yok görünürde, sadece ekran koruyucu hasar almış ama siyah çizgi oluşması var.

Bu siyah çizgi daha da yayılır mı yoksa bu şekil kalır mı? Telefon yurt dışı telefonu olduğu için orijinal ekran tamiri düşünmüyorum. Telefonu satsak çok para etmez, bir ekrana 7500 TL vermeye gerek yok o yüzden.

Eğer kullanılamaz duruma gelirse 750-800 TL'ye yan sanayi ekranlar satılıyor. Onlardan almayı düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir? Bu çizgi kendiliğinden gider mi yoksa ekran değişmek şart mı? Yayılır mı yoksa bu şekil kalır mı?

Ekranı değişmeden bundan kurtulmak mümkün mü? İlginize teşekkür ederim.

Not: Siyah çizgi ekranın alt kısmında oluştu.

Yan sanayi ekranlardan kaç(1 tanesi hariç). Yan sanayi ekranların zararları;
1- birçoğu kasaya net olarak oturmaz bu yüzden aradan ışık süzülümünü bile görürsün.
2- orijinalde OLED(iPhone 11'lerde IPS LCD ekran vardır.) Cihazlarda LCD ekranlar veriliyor.
3- batarya tüketimini genelde artırır. Dolayısıyla şarjın gün içerisinde çok daha hızlı biter.
Orijinal ekran taktırmaya değmez diye düşünebilirsin doğrudur. Orijinal ekranlar şu anda 3-3.5 bin arası takılıyor piyasada daha uçuk rakamlar veren telefoncular da olabilir bilmiyorum.
Yan sanayi taktıracağım diyorsanda gx marka yan sanayi ekran var. Bugüne kadar en az 100 tane takmışımdır 1-2 tanesinde şikayet aldım onları da değiştirdim bir problem çıkmadı sonrasında. Yan sanayi olarak tek önerebileceğim ekran odur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı