iPhone 11' hızlı şarj etmek zararlı mıdır?

Barış Turan

Hectopat
18 gün önce sıfır iPhone 11 satın aldım. 20W orijinal adaptör ile 18 günde pil sağlığı %98'e düştü. Günde 1 kere takıyorum ve şarj da kullanmıyorum. Demem şu ki, hızlı şarj yüzünden hızlı düşüyor olabilir mi?

Elbet bir zararı vardır ama şu konuya değinmek istiyorum.
Sizin aldığınız cihaz 2019 veya 2020 üretimi olabilir. Hayliyle 1- 1,5 sene kutuda bekleyince de cihazın pili eskiyor ve siz bunu anormal kayıp olarak görüyorsunuz haklısınız da ama bence %10 zararı ya var ya yoktur hızlı şarjın.

Pil sağlığına olan etkisinin büyük olduğunu düşünmüyorum. Iki senedir neredeyse P30 PRO kullanıyorum ilk günden beri hep 40W adaptör ile şarj ediyorum ve şarj etmem sizinki gibi düzenli değil yeri geliyor şarjda oynuyorum yeri geliyor 10 dakika takıp çıkarıp birkaç saat sonra yine takıyorum buna rağmen telefonun şarj süresinde fark hissetmiyorum.

Pil sağlığına olan etkisinin büyük olduğunu düşünmüyorum. Iki senedir neredeyse P30 PRO kullanıyorum ilk günden beri hep 40W adaptör ile şarj ediyorum ve şarj etmem sizinki gibi düzenli değil yeri geliyor şarjda oynuyorum yeri geliyor 10 dakika takıp çıkarıp birkaç saat sonra yine takıyorum buna rağmen telefonun şarj süresinde fark hissetmiyorum.

O halde bu kadar hızlı pil sağlının düşmemesi için ne yapmalıyım telefonda sorun yok denildi serviste.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ekran sürenizi etkilemiyorsa çok sorun oluşturucağını düşünmüyorum. @KİNGSEMİH hocamında dediği gibi ürün kutuda beklemiş olabilir bir süre daha kullanıp aynı hızda düşmeye devam edip etmediğini gözlemleyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı