iPhone 11 iOS 18.5'e yükseltilmeli mi?

18.5 final sürüm denebilir 18 için, bundan sonraki sürümün betası bile 19 çıktığında onun ilk betasıyla beraber çıkacak. Eğer yeni özellikleri istiyorsanız yükseltebilirsiniz. Komplo teorilerine inanmayalım lütfen. Eninde sonunda cihazınızdan maksimum kullanım ömrü almak istiyorsanız yükseltmeniz gerekecek, neden bekletesiniz? Eğer aceleniz yoksa 19.3/4 gibi de yükseltebilirsiniz, 18 biraz daha buglu denebilir diğer sürümlere kıyasla. Günlük kullanıma engel bir şey yok görüntü bugları bahsettiklerim, parallax efektleri olsun fade in fade out olsun bunun gibi buglar. 19'da hem 18e eklenen özellikler daha da derinleştirilecek hem de yeni tasarım dili malum, buglar fixlenmeden yeni işe kalkışmazlar çoğu fixlenir diye düşünüyorum. Beta sürüm yüklemediğiniz sürece pilinize zarar gelmez. Jailbreak yapma planınız yoksa, ki 17'ye de yakın zamanda jailbreak çıkacağını düşünmüyorum, yükseltmemek için bir neden yok. Reddit tayfa çok dramatize ediyor her şeyi, şu hastalık her yere yayıldı son yıllarda. Gönlünüze göre kullanın cihazınızı, ortalık çok fazla kahvehane bilgisiyle dolu. Ayrıca 11 iOS 19 alacak mı o da muamma, almayacaksa zaten yükseltirsiniz haberi aldığınız gibi.
Kesinlikle genel olarak katılıyorum yoruma. Ben 11'i IOS 18 ile birlikte kullandım 17'den oyun performansı olarak pek farkı yoktu. Genel performans olarakta pek fark yoktu ancak 18 sürümü genel olarak 15 Pro Max dahil tüm cihazlarımda buglu ve ısınmaya sebep oluyor. Genel olarak tüm iPhone'lar için 18 sürümünü önermiyorum. Genel olarak tüm cihazlar için kötü bir güncelleme bence.

Hocam çok bir yenilik geldiğini düşünmüyorum öyle aman aman mutlaka geçilmeli dediğiniz bir özellik var mı? Şu an 16.7 kullanıyorum varsa benim bilmediğim o tarz bir yenü özellik geçelim ama yok.

Telefonu giderek yavaşlatmaktan başka bir şeye yaradığı yok şu güncellemelerin.
16 iPhone 11 için baya optimize bir sürüm. 17'den çok çok daha iyi hatta bence. IOS 15'ten beri iPhone 11 kullanmış birisi olarak her sürümde buglar arttı, cihaz daha çok ısınmaya başladı. 16'dan ihtiyaç olmadıkça güncellemenizi önermiyorum. 15 artık çok eskidi fakat 16 yeni sayılır işinize yarıyorsa kalın.

Hocam çok bir yenilik geldiğini düşünmüyorum öyle aman aman mutlaka geçilmeli dediğiniz bir özellik var mı? Şu an 16.7 kullanıyorum varsa benim bilmediğim o tarz bir yenü özellik geçelim ama yok.
Bende motion sickness çok oluyor arabada metroda falan, Motion Cues özelliğini her gün kullanıyorum. Asıl geçme sebebim de bu, betadan beri kullanıyorum. Kontrol paneline alışınca eskisi hem estetik olarak çok kare geliyor hem de güzel gayet güzel işler yapabiliyorsunuz pratik oluyor bayağı. İlk geçince 17'dekinin çok ilkel olduğunu fark ettim. Öğrenciyim, notlar uygulamasında işlem yazıyorum telefon algılayıp çözüyor o denklemi yapay zekaya yazmaya vs. uğraşmıyorum mesela bunun gibi küçük şeylerle dolu bir sürüm zaten 18. Bir araştırın özelliklerini 17 ve 18'in işime yarar bu dediğiniz bir şey varsa ona göre bakarsınız duruma göre. Şimdiki yetiyorsa gerek yok gibi ama 16 da eski sürüm şimdi, ne zaman uygulama geliştiricileri 16'dan el ayak çeker hiçbir tahminim yok yanıltıcı bilgi de vermek istemem ama çok sanmıyorum 2 3 seneden fazla zamanının kaldığını.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı