iPhone 11 kaç yıl güncelleme alır?

Hocam 18 almayabilir aslında bilmiyorum çünkü X'in desteği kesilmiş. iOS 18 için de iPhone 11 Pro falan en düşük model olabilir.

iPhone 11 11 Pro ile aynı jenerasyonun cihazları. Her ikisinde de A13 bionic var. 11 Pro'nun iOS 18 alıp 11'in almaması mümkün değil.

Apple güncelleme desteği konusunda karmaşık politikalara sahip. iPhone X normal şartlarda bir güncelleme daha alabilecek güçteydi ama Apple'ın en sevmediği şey güvenlik açıkları yüzünden desteği kesildi. Apple bu gibi donanımsal açığa sahip tüm iPhone modellerinden desteği çekti iOS 17 ile.

Bundan sonra nasıl bir politika izleyeceğini ancak iOS 18 çıkınca öğreneceğiz. iPhone XS sonrası bu donanımsal açığa sahip değil çünkü. Bu sefer işin içerisine Metal 3 desteği giriyor. Metal API bilmeyenler için Apple'ın DirectX ve OpenGL gibi bir grafik uygulama geliştirme arabirimi.

Geçen sene bu API'nin 3. sürümü yani Metal 3 çıktı. Bu yeni sürümü sadece A13 Bionic ve üstünü destekliyor. Apple'da genellikle 5 senede bir yeni sürümünü çıkartıyor Metal'in. Şu anda Apple'ın amaçladığı şey Metal 3 desteği olmayan donanımlardan yazılım desteğini en kısa sürede çekebilmek ve uyumlu donanımlara odaklanmak. A11 Bionic'den desteğin çekilme sebeplerinden biriside budur.

Şu an için iPhone 11 risk grubunda değil. Metal 3 desteklemeyen iPhone XS, XS Max ve XR gibi cihazlar sıkıntıda. Metal tek başına bir etmen olmasa da Apple'ın güncelleme politikasına etki ettiğini görebiliyoruz. iOS 18 çıkınca öğreneceğiz artık. Yine de benim tahminim A13 Bionic'in daha 3 sene ömrü var. Metal 4 çıkana kadar bir sorun yaşamayacak.

Güzel XS’im beni bi’ 2-3 yıl daha götürse yeter…

Güzel XS’im beni bi’ 2-3 yıl daha götürse yeter…
XS'in Premium olmasına ve tasarımına hayranım ben. Özellikle beyaz renginin yan çerçeve kısmının görünüşü çok hoşuma gidiyor. OLED kronik sorunu hariç güzel de bir panel. OLED ekran bir telefona sahibim hala kronik ekran sorunuyla karşılaşmadım şükür.

IOS 18-19’u son surum olarak gorecektir.

Evet S22 de pil sorunu var gerçekten fark atıyor! Konu iPhone 11 kaç yıl güncelleme alır.
Konuya sadık kalalım lütfen!

En mantıklı seçimi yapıyorsunuz. Gereksiz Apple fanlarının tavsiyelerine uymayın.
Bir tartışma kibriti daha çakıldı, hadi bakalım.

@OmerRemo bende yeri geldiğinde S22 öneren biriyim ama batarya performansı sizi mutlu etmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…