iPhone 11 kameradan ses geliyor

Jake Peralta

Kilopat
Arkadaşlar telefonu normal bir şekilde kullanıyordum. Kameraya girince bir çıt sesi geldi ama rahatsız edici bir sesti ilk defa yaşadım. Yarım saattir falan böyle kamerayı açınca çıt diye rahatsız edici bir ses çıkıyor. Bu neden oldu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Kameranın içinde odaklama yapan bir mıknatıslı sistem var. Ses ondan çıkıyor ama ses yüksek geliyorsa bozulmuş olabilir. Yakın zamanda sertçe bir yere vurdu mu, yere düştü mü?
Hayır hocam bir darbe vs. Almadı. Şimdi deniyorum da 5-6 kere de bir yapmaya başladı bu sefer azaldı gibi ama hala yapıyor.

Normal görünüyor. Rahatsız edici boyutta tekrarlarsan Apple Destek ile görüşme gerçekleştir. Onlar yönlendirir.
Hocam normal derken nasıl yani? 1.5 senedir falan kullanıyorum ilk defa ses geliyor kameradan geçer mi kendiliğinden?

Hocam kameraya girince gelen veya ön/arka kamera geçişlerinde gelen "çıt" sesi normal bir ses. Samsun S9 kullandım onda da vardı Samsung tabletten yazıyorum bunda da var. Servise falan göndermeyin yani
Hocam doğrudur ama ilk defa yaşıyorum 1.5 senedir düzelir mi acaba

O ses; kameraların içerisindeki merceğe yansıyan ışığı ayarlamak maksadıyla çalışan lensin sesi.

Yani gayet doğaldır o sesi çıkarması hocam.

Hocam sonradan fark etmiş olmayasanız, o sesin sonradan çıkmaya başlayacak bir ses olduğunu düsünmüyorum.
Yok hocam cidden 1.5 senedir ilk defa duyuyorum. Kamerayı açınca gelen bir çıt sesi var o çok yüksek değil ama arada bir bildiğimiz cızırdama gibi bir ses de geldi telefonu hafifçe titretti bile.

O ses; kameraların içerisindeki merceğe yansıyan ışığı ayarlamak maksadıyla çalışan lensin sesi.

Yani gayet doğaldır o sesi çıkarması hocam.
Ama mesela şuan açıyorum kamerayı birkaç keredir 0 ses hocam hiç gelmiyor. 1.5 senedir de hiç gelmiyordu yeni oldu. İlk defa o çıt sesini duyuyorum. Yoktu öyle bir ses.

Yok hocam cidden 1.5 senedir ilk defa duyuyorum. Kamerayı açınca gelen bir çıt sesi var o çok yüksek değil ama arada bir bildiğimiz cızırdama gibi bir ses de geldi telefonu hafifçe titretti bile.

Ama mesela şuan açıyorum kamerayı birkaç keredir 0 ses hocam hiç gelmiyor. 1.5 senedir de hiç gelmiyordu yeni oldu. İlk defa o çıt sesini duyuyorum. Yoktu öyle bir ses.
Bende 11 kullanıyorum kamera geçişlerinde o ses bende de çıkıyor .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı