Saçma sapan yorumları dolmuş. Android 12 kasıyormuş da One UI şarjı fazla yiyormuş da vs. vs...
Karşılaştırmaya bile girmeyecek modeller, kesinlikle S22 tercih edilmeli. One UI o kadar stabil, o kadar "smooth" ki ciddi anlamda Android kullandığınızı unutuyorsunuz. Bakın 4-5 yıl kadar MIUI kullanmış birisi olarak, gerek kişiselleştirme, gerek stabilizasyon, gerek pil performansı gerek ise sistem performansı açısından One UI üstüne ROM tanımıyorum.
Donanım olarak da güncel Exynos işlemci ile geliyor,
@BERWAR 'a birkaç soru sormuştum zamanında S21 ile ilgili. Donanım konusunda da yardımcı olmuştu üstüne ben de detaylıca araştırdım ve şu anda aktif Exynos işlemcilerin Snapdragon muadillerinden göze alınmayacak kadar düşük performans farkları var hatta yer yer Exynos işlemciler daha iyi performans bile verebiliyor.
Gelelim güncellemeler ile yavaşlama muhabbetine. iPhone'ların batarya değerlerini yazılım güncellemesi ile düşüren Apple değil miydi yahu? Biraz araştırın öyle yorum yapın.
Şunu da belirteyim, Samsung da yavaşlatıyor. Hiçbir firma verdiği güncellemeyi cihaz süper hızlara çıksın da kullanıcılar 20 sene telefon değiştirmesin diye vermez. Burada dikkat edilmesi gereken nokta hem iPhone 11 hem de S22 amiral gemisi modeller. Yani yapılabilecek en fazla yavaşlatma günlük kullanımda fark bile etmeyeceğiniz türden performans kısıtlamaları olacaktır, ki bu kısıtlamalar güncellenen yazılım sürümlerine bile olabilir. Neticede gelişen ve ilerleyen yazılımlar daha fazla donanıma ihtiyaç duyuyor.
Bu arada, iPhone 11'in S22'den çok daha eski olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım. Yani o cihaz için muhtemelen çoktan yavaşlatma -bilinçli ömrünü kısma- süreci başlamıştır bile.
Kamera konusunda zaten kıyaslanamaz, S22 her türlü önde.