iPhone 11 mi Samsung S22 mi?

Siz alın bakayım S22'i 2 yıl sonra nasıl başlıyor kasmaya donmaya kronik sorun çıkarmaya ama siz bir de en son çıkan mantığı ile iPhone alın bakayım nasıl 5 - 6 yıl baba gibi diğer yıllarda diğer androdilerden daha iyi çalışır, bir sürü Android telefon kullandım, hiçbiri iPhone olamaz.

iPhone fanboy kokusu aldım.

Saçma sapan yorumları dolmuş. Android 12 kasıyormuş da One UI şarjı fazla yiyormuş da vs. vs...

Karşılaştırmaya bile girmeyecek modeller, kesinlikle S22 tercih edilmeli. One UI o kadar stabil, o kadar "smooth" ki ciddi anlamda Android kullandığınızı unutuyorsunuz. Bakın 4-5 yıl kadar MIUI kullanmış birisi olarak, gerek kişiselleştirme, gerek stabilizasyon, gerek pil performansı gerek ise sistem performansı açısından One UI üstüne ROM tanımıyorum.

Donanım olarak da güncel Exynos işlemci ile geliyor, @BERWAR 'a birkaç soru sormuştum zamanında S21 ile ilgili. Donanım konusunda da yardımcı olmuştu üstüne ben de detaylıca araştırdım ve şu anda aktif Exynos işlemcilerin Snapdragon muadillerinden göze alınmayacak kadar düşük performans farkları var hatta yer yer Exynos işlemciler daha iyi performans bile verebiliyor.

Gelelim güncellemeler ile yavaşlama muhabbetine. iPhone'ların batarya değerlerini yazılım güncellemesi ile düşüren Apple değil miydi yahu? Biraz araştırın öyle yorum yapın.
Şunu da belirteyim, Samsung da yavaşlatıyor. Hiçbir firma verdiği güncellemeyi cihaz süper hızlara çıksın da kullanıcılar 20 sene telefon değiştirmesin diye vermez. Burada dikkat edilmesi gereken nokta hem iPhone 11 hem de S22 amiral gemisi modeller. Yani yapılabilecek en fazla yavaşlatma günlük kullanımda fark bile etmeyeceğiniz türden performans kısıtlamaları olacaktır, ki bu kısıtlamalar güncellenen yazılım sürümlerine bile olabilir. Neticede gelişen ve ilerleyen yazılımlar daha fazla donanıma ihtiyaç duyuyor.

Bu arada, iPhone 11'in S22'den çok daha eski olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım. Yani o cihaz için muhtemelen çoktan yavaşlatma -bilinçli ömrünü kısma- süreci başlamıştır bile.

Kamera konusunda zaten kıyaslanamaz, S22 her türlü önde.

S6 Edge Plus'u 5 yıl kullandım çok memnundum sonra şarj almamaya ve kasmaya başlamıştı, yaptırmadım öyle evde duruyor. Sonrasında askerdeyken Kıbrıs'ta olduğum ve şarjın uzun dayanmasının gerekli olduğu için ve fiyat makkulluğu var tabii orada, Xiaomi Note 10 Lite 128 GB almıştım ondanda aşırı memnundum oyun oynasam bile akşamı çıkarıyordu. Türkiye'ye döndüğümde iPhone 12 mini aldım şu an bununla yazıyorum, evet iPhone guzel kamerası özellikle çok iyi ama şarj yetiştiremiyorum bu telefona. Kamerasıyla aracımın fotoğraf videolarını kaliteli cekiyor diye hoşuma gidiyor ama bataryası tiksindirtiyor. Onun haricinde WhatsApp'ta gruptan 50 mesaj gelince bile whatsaap girdiğimde telefon bir duraksıyor mesajlar yüklendikten sonra kendine geliyor. İnternetle alakalı degil bu arada hem hattımın hem de 60 Mbps ev internetim ile aynı sorunu yaşıyorum. Ekran konusuna özellikle değinmişsin Samsung ve Xiaomi'de AMOLED ekranı deneyimlemiş biri olarak iPhone 11'ı elime aldığımda ekran kalitesi bariz belli oluyordu. Aynı şekilde şu anki iPhone 12 minim ile kardeşimin 11'ı yan yana getirdiğimizde ekran canlılığı kendini belli ediyor hemen.

iPhone 11 128 GB ve Samsung S22 5G 128 GB bu iki cihazın fiyatı da eğer fiyatlar değişmezse şu an için aynı, hangisini almak mantıklı olur? Fanboy olarak değil de gerçekten tarafsız yorumlar yaparsanız sevinirim. İki cihazında özelliklerini biliyorum açıkçası uzun zamandır iPhone almak istiyorum IOS'un kullanımı, görünümü ve birçok yanı çok hoşuma gidiyor değişiklikte olsun istiyorum bir yandan 2.5 yıldır Samsung telefon kullanıyorum. Fakat iPhone 11'in ekranı her ne kadar kötü olmasa da aynı fiyata dinamik AMOLED 120 Hz kadar olmayacağı da kesin. iPhone 11'i / S22'yi kullanan arkadaşlar da yorum yaparsa çok memnun olurum önerileriniz için teşekkür ederim şimdiden.
s22 tabiiki, kıyaslamak bile doğru değil aslında 11 kaç sene öncesinin amiral gemisi. Tabii ülkemizde böyle garip bir fiyat değişimi ve skalası olduğu için kafada belirmesi normal.

S22 rakibi iPhone 13/14 gibi bir şeydi, bence ikisi arasından S22 tercih edilmeli.
Elimde iPhone 11 varken kurcalamıştım ama pek sevemedim. :)
Bir de işin yazılım ve arayüz tarafından bahsetmeye gerek yok, bu konuda Samsung diğer Android telefon üreticilerine kıyasla çok dâhâ iyi bir deneyim ve stabilite sunuyor.

Bakın ben iPhone fanatiği değilim, ki eskiden öyle olanlardan nefret bile ederdim, ancak bu sonucu değiştirmez, gerçekten Apple ürünleri kaliteli bunu tüm dünya biliyor, refah seviyesi yüksek ülkelere bakın hiç bizim 3 - 4 bine aldığımız Android'ler orada stokta bile yok çünkü satılmıyor, burada ise Apple ürünleri pahalı olduğundan insanlar alamıyor, inanın bana bu ülkede herkese bir kez son model iPhone verseler ben telefon değil çöp kullanıyormuşum bu zamana kadar derler emin olun.
Edit; üzücü ama doğru gerçek şu ki sonuna kadar Android diyen adamın Apple almaya parası yetmiyordur.

Kendinde açıkça belirtmişsin herkese son model bir iPhone verseler diye. Şu an bunu iPhone 12 ile yazıyorum eski bir Samsung s serisi kullanıcısı olarak bu Apple fanboylugunuzu anlamıyorum. J, a gibi Samsung serilerini kullanip veya piyasaya sen son S8 çıkmışken S3 mini kullanan adamlar çamur attilar yıllarca Samsung'lara. Samsung'un amiral gemisinin S serisi olduğunu bilmeyenler ve 3 yil önceki serisini alıp 2-3 yılda kasmaya başladı diyen adamları çözemiyorum.

S22'nin baz modelde batarya performansı olarak iPhone 13 mini ile bile kapışamayacak kadar kötü olduğunu gördüm testlerde. Kendimde iOS kullanmıyorum ancak dünyada en çok satılan 10 cep telefonu arasında 7 adet iPhone modeli girmiş ve listede kalan 3 cihazdan bir tanesi bile üst segment Android cihaz olamamışsa dünya nüfusunun büyük çoğunluğunu dinlemek lazım aslında. Elbette ülkemizdeki fiyatlar bu tercih işini zora sokuyor.
Bence burada tercih hangi ekosistemin sizin için daha uygun olduğu, performans ve kamera noktasında S22 çok daha tatminkar olacaktır.

Kendinde açıkça belirtmişsin herkese son model bir iPhone verseler diye. Şu an bunu iPhone 12 ile yazıyorum eski bir Samsung s serisi kullanıcısı olarak bu Apple fanboylugunuzu anlamıyorum. J, a gibi Samsung serilerini kullanip veya piyasaya sen son S8 çıkmışken S3 mini kullanan adamlar çamur attilar yıllarca Samsung'lara. Samsung'un amiral ge misinin S serisi olduğunu bilmeyenler ve 3 yil önceki serisini alıp 2-3 yılda kasmaya başladı diyen adamları çözemiyorum.

Ben J7 Pro modelini kullandım 4 yıl boyunca, kendi hatam sonucunda kırıldı telefon. 4 yıllık bir telefon olmasına rağmen akıcı ve kasmadan çalışmaktaydı. Sallayanlar dediğiniz gibi çamur atmaktan başka bir iş yapmıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı