Selam arkadaşlar, 2 gün önce iPhone 11 aldım, piline çok dikkat ediyorum. %20 civarlarında şarja takıp %80-85 civarlarında çıkarıyorum. Bu şekilde doğru mu şarj ediyorum?
Bu şekilde şarj etmezsen bataryan ölür biter, telefon çöp olur gibi bir şey söylemedim. Buna dikkat ederek şarj edersen bataryanın ömrü uzar. Telefonun kendi ayarlarından pil korumaya aldığınız zaman da %85'te durduruyor şarjı.
Bu şekilde şarj etmezsen bataryan ölür biter, telefon çöp olur gibi bir şey söylemedim. Buna dikkat ederek şarj edersen bataryanın ömrü uzar. Telefonun kendi ayarlarından pil korumaya aldığınız zaman da %85'te durduruyor şarjı.
Aldığım ilk zamanlar 20-80 arasını denedim ama bir zamandan sonra düzen bozuluyor. İllaki şarjda kullanıyorsun bir zamandan sonra. 1 hafta sonra bu düzene uymamaya başladım ve şu anda pil sağlığım %87. 4-5 ay sonra 2.yılını tamamlayacak.