iPhone 11 Pro vs SE 2020

Bak arkadaşım, forumlarda zibilyon tane S23 kullanıcısının olması, böyle bir sorunun olmadığı anlamına gelmiyor. Bunun yazılım ile alakalı olmadığı, aksine donanımsal bir problem olduğu da yazılıyor internette.

Zibilyon tane S23 kullanıcısının hiçbirisi bu sorunu yaşamıyor, 1-2 kişi yaşadı diye kamerası sorunlu mu oluyor? Ayrıca böyle bir şey olsa XDA'da konusu açılırdı, lakin S23'ün böyle bir sorunu olmadığı için açılmadı. Donanımsal olduğu kaidesine nasıl vardılar onu da anlamadım, cihaza 1 tane bile güncelleme gelmedi daha. Kolpa olduğu bariz.

Zibilyon tane S23 kullanıcısının hiçbirisi bu sorunu yaşamıyor, 1-2 kişi yaşadı diye kamerası sorunlu mu oluyor? Ayrıca böyle bir şey olsa XDA'da konusu açılırdı, lakin S23'ün böyle bir sorunu olmadığı için açılmadı. Donanımsal olduğu kaidesine nasıl vardılar onu da anlamadım, cihaza 1 tane bile güncelleme gelmedi daha. Kolpa olduğu bariz.
Kolpa olduğunu düşünmüyorum.

Bu sitede paylaşıldığına bakarsak, S23'ün RAW modu ile çekilen fotoğraflarda, fotoğrafın direkt sensör üzerinden geldiğini ve yazılım ile alakalı bir problem olmayabileceğini gösteriyor. Bu da akıllara donanımsal bir problem olabileceğini getiriyor.
To make matters worse, the images are being taken using the S23’s raw mode – meaning the image comes straight from the sensor and hasn’t been altered by the software at all – which suggests it could be a hardware issue.

Sadece bu kaynakta değil, burada da aynı sorundan şikayet eden onlarca insan var. Keza YouTube üzerindeki bu linkte ise yorumlara bakarsanız alanların pek çoğu bu sorundan şikayetçi. Bu problemin özellikle doküman fotoğrafları çekerken belirgin olduğu söyleniyor.

Daha birçok şikayet eden insan var. Tabii, bunu her S23 kullanıcısının yaşamadığı da bir gerçek. Ancak şikayetler baya bir olunca insan düşünmeden edemiyor.

Samsung moderatörlerinden birinin mailine bakarsak bunun sensörle alakalı olduğunu ve bir problem olmadığını söylüyor.
Samsung-Community--728x585.jpg.jpg

Ben de S23 ve S23 serisini çok beğendim. Fakat bu problemleri internette gördükçe kafam karıştı iyice.

Kolpa olduğunu düşünmüyorum.

Bu sitede paylaşıldığına bakarsak, S23'ün RAW modu ile çekilen fotoğraflarda, fotoğrafın direkt sensör üzerinden geldiğini ve yazılım ile alakalı bir problem olmayabileceğini gösteriyor. Bu da akıllara donanımsal bir problem olabileceğini getiriyor.

Sadece bu kaynakta değil, burada da aynı sorundan şikayet eden onlarca insan var. Keza YouTube üzerindeki bu linkte ise yorumlara bakarsanız alanların pek çoğu bu sorundan şikayetçi. Bu problemin özellikle doküman fotoğrafları çekerken belirgin olduğu söyleniyor.

Daha birçok şikayet eden insan var. Tabii, bunu her S23 kullanıcısının yaşamadığı da bir gerçek. Ancak şikayetler bayağı bir olunca insan düşünmeden edemiyor.

Samsung moderatörlerinden birinin mailine bakarsak bunun sensörle alakalı olduğunu ve bir problem olmadığını söylüyor.
Eki Görüntüle 1768938
Ben de S23 ve S23 serisini çok beğendim. Fakat bu problemleri internette gördükçe kafam karıştı iyice.

Dostum ben yabancı forumlarda da, Türk forumlarında da hiç kullanıcı tarafından yazılan bir yorum görmedim, hep 3. kişi tarafından yazılmış. Yarın mağazada bahsi geçen sorunu denemeye gideceğim.
Eğer bu rastlanması olası bir sorun olsaydı kesinlikle DonanımHaber'in S23 ana konusunda o yüzlerce kişinin arasında en azından bir kişi bunu dile getirirdi. Eğer kolpa değilse de 13 Pro ve 14 Pro'daki odak sorunu gibi yazılımsal ya da 10.000 kullanıcıdan 1 kullanıcı adına istisnai bir durum.

Dostum ben yabancı forumlarda da, Türk forumlarında da hiç kullanıcı tarafından yazılan bir yorum görmedim, hep 3. kişi tarafından yazılmış. Yarın mağazada bahsi geçen sorunu denemeye gideceğim.
Eğer bu rastlanması olası bir sorun olsaydı kesinlikle DonanımHaber'in S23 ana konusunda o yüzlerce kişinin arasında en azından bir kişi bunu dile getirirdi. Eğer kolpa değilse de 13 Pro ve 14 Pro'daki odak sorunu gibi yazılımsal ya da 10.000 kullanıcıdan 1 kullanıcı adına istisnai bir durum.
Geri dönütünüzü bekliyor olacağım. Bilmiyorum belki DH forumundaki arkadaşlar yukarıdaki örnekte attığım gibi bir belgeyi yakından çekmemiş olabilir. Ayrıca 13 Pro ve 14 Pro modellerinde bir yazılımsal odak sorunu olduğunu bilmiyorum. Eğer linki varsa yollar mısınız?

Ayrıca 13 Pro ve 14 Pro modellerinde bir yazılımsal odak sorunu olduğunu bilmiyorum. Eğer linki varsa yollar mısınız?

Evet iki modelde de odak sorunuyla karşılaşan var. Ayrıca DonanımHaber'de S23 anakonusuna da yazacağım.
Burada ise hem düz 13 kullanıcısı, hem 14 Pro Max kullanıcısı odak sorunu yaşadığını belirtmiş:
Böyle şeyler yaşanabiliyor yani.
Geri dönütünüzü bekliyor olacağım.

Yarın ya da pazartesi günü mutlaka görsellerle beraber paylaşacağım. Ayrıca şöyle bir şey de var, bu cihaz gerek düşük ışıkta, gerek gün ışığında, gerek video performansında ve gerek her türlü karede dinamik aralıkta iPhone 14 modelinden daha iyi, senin paylaştığın görselde kitap gerçekten çok yakından çekilmiş ve öylesine bir sahnede zaten makroyu açması lazım. Bilmiyorum, 2 gün içerisinde son durumu paylaşacağım.

@MrMancini,

Sordum oradaki arkadaşlara, kendileri görsel çekip paylaşırlar.

Son düzenleme:
Evet iki modelde de odak sorunuyla karşılaşan var. Ayrıca DonanımHaber'de S23 anakonusuna da yazacağım.
Burada ise hem düz 13 kullanıcısı, hem 14 Pro Max kullanıcısı odak sorunu yaşadığını belirtmiş:
Böyle şeyler yaşanabiliyor yani.

Yarın ya da pazartesi günü mutlaka görsellerle beraber paylaşacağım. Ayrıca şöyle bir şey de var, bu cihaz gerek düşük ışıkta, gerek gün ışığında, gerek video performansında ve gerek her türlü karede dinamik aralıkta iPhone 14 modelinden daha iyi, senin paylaştığın görselde kitap gerçekten çok yakından çekilmiş ve öylesine bir sahnede zaten makroyu açması lazım. Bilmiyorum, 2 gün içerisinde son durumu paylaşacağım.

@MrMancini,

Sordum oradaki arkadaşlara, kendileri görsel çekip paylaşırlar.
Teşekkür ederim ilginize. Bekliyor olacağım.

@irsuya Hocam ne yaptınız? Kontrol ettiniz mi?

Son düzenleme:
@irsuya Hocam ne yaptınız? Kontrol ettiniz mi?

Gitmedim ancak attığım konu linkinde yaşadıklarını belirtmişler. Bu bir sorun değil, düzeltmen için diyaframı kısman lazım. 4-5 cm yakın objeler için geçerli, sorun edilebilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum, zira bu cihaz her sahnede 14 Pro ile rekabetçi.

Gitmedim ancak attığım konu linkinde yaşadıklarını belirtmişler. Bu bir sorun değil, düzeltmen için diyaframı kısman lazım. 4-5 cm yakın objeler için geçerli, sorun edilebilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum, zira bu cihaz her sahnede 14 Pro ile rekabetçi.
Nasıl bir sorun değil hocam? Fikrinize saygı duyuyorum ama bence önemli. Attığınız linke az önce baktım. Birisi de belge fotoğrafı çekmek için başka bir uygulama kullandığını söylemiş.

14 Pro ile rekabetçi olabilir. Bence de çok Premium bir cihaz. Böyle bir amiral gemisinde böyle bir hata bence iyi olmamış.

Belgelerle çok işi olmayan biri için gayet güzel telefon.

Öncelikle iyi sosyaller. Bende halihazırda SE 2020 var. Ekim'de garantisi bitiyor, sadece belirtmek için yazdım. Cihazın içi hiç açılmadı gayet temiz ancak bataryası bana yetmiyor. Bunu satıp üstüne koyabileceğim parayla iPhone 11 Pro alabiliyorum tanıdığımız olduğu için yoksa 2. el telefona hiç bulaşmam. Aklımda bir de S23 var ancak Apple Watch saatim bulunmakta ve evdeki herkes Apple kullanıyor. Sizce bu telefonda devam etmeli miyim? iPhone 11 Pro geçilecek telefon mudur? Yaklaşık 3-4 sene kullanmayı düşünüyorum. Aklımı kurcalayan tek şey seçimden sonra gençlerin ilk telefonunu ÖTV'siz alacak gibi vaatler var biliyorsunuz ki. Bu uygulanacak olsa bile süresi ne kadar olacak onu da kestiremiyorum. Normalde direkt 11 Pro'ya geçerim ancak bu durumda var. Eğer öyle olursa az daha para koyup 14 Pro da düşünebilirim. Sizce ne yapmalıyım?

11 Pro yerine ikinci el 12 Pro almanı tavsiye ederim. 11 Pro ile SE 2 aynı jenerasyonun cihazları. 12 Pro alırsan senin için daha kan bir tercih olur. Bütçeyi arttırabilirsen 14 Pro tabii ki daha mantıklı ama 14 Pro'nun fiyatı ortada.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı